Wednesday, May 25th, 2022

Dette bør enhver have indeholde

Er du for nylig blevet haveejer, kan du allerede nu godt glæde dig til at komme ud i din have og indrette den, som du gerne vil have den til at være.

 

Men er du i tvivl om, hvad du egentlig skal plante i din have, kan du lade dig inspirere af disse gode bud, som vi har fundet frem her.

 

Husk på, at det er op til dig, hvordan du vælger at indrette din have. Du skal hele tiden lytte til din egen mavefornemmelse, så du får din have, akkurat som du gerne vil have den.

Buske med bær

En af de første ting du kan vælge at sætte i din have er buske med bær. På den måde kan du selv gå ud og plukke alt fra hindbær og brombær til stikkelsbær og blåbær, og det er altså en fryd at kunne plukke dejlige bær direkte fra sin egen have. Derudover smager de jo også meget bedre, når du selv har plukket dem fra egen have.

 

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal købe buske med bær, kan du eks. finde et stort udvalg af brombærbuske lige her.

Frugttræer

En anden ting, som også kan være god at have, er frugttræer. Det giver dig også mulighed for at plukke dine helt egne frugter, og det er altså en fornøjelse og en stor nydelse at kunne gøre det.

 

Du bestemmer helt selv, om du vil have æbletræer, pæretræer, blommetræer, eller hvad du nu engang er til. Der er mange gode muligheder for at plante frugttræer i de danske haver, og du vil blive overrasket over, hvor mange forskellige frugter du egentlig kan høste fra din helt egen have. Med frugttræer kan du jo komme meget tæt på at blive selvforsynende.

Smukke blomster

Sidst, men ikke mindst, skal en have jo også være pæn at kigge på. Derfor er det også en god idé at plante en lang række smukke blomster, som du kan nyde synet af, når du sidder og drikker din morgenkaffe i solstrålen på din plet i haven.

 

Der findes jo mange forskellige blomster, og nogle er nemmere at passe end andre. Derfor kan det være en god idé at tænke lidt over, hvilke smukke blomster du gerne vil nyde i din have, inden du kaster dig ud i at købe dem og plante dem.

 

Nu burde du være godt klædt på til at designe din have, som du gerne vil have den.