Wednesday, May 25th, 2022

Køb et luftgevær og skyd til måls i din egen have

Har du en drøm om at kunne komme til at skyde til måls med et luftgevær i din egen have, er det da bare med at få gjort noget ved det.

 

Et luftgevær er ikke særlig dyrt at købe, og det kan give dig en masse timers sjov, når du først får sat en bane op i din have, og du begynder at skyde til måls.

 

Du kan finde dit nye luftgevær nemt og hurtigt her.

Sørg for at lave en sikker bane

Inden du går i gang med at skyde til måls, er det vigtigt, at du laver dig en god og sikker bane, hvor du ikke risikerer at skyde gennem hækken og ind til naboen, som du kan risikere at ramme med dine hagl.

 

Der er mange måder at lave en bane på, men vigtigst af alt er det, at du sætter noget op bag ved skydeskiven, så haglene ikke forsvinder gennem hæk og buskads og havner alle mulige steder, hvor de ikke skal havne. Så tænk på omgivelserne inden du går i gang med at skyde.

 

Husk også at tænke på din have, så den ikke lider overlast af, at du skyder til måls. Mangler du kapilærkasser til haven, finder du dem her.

Lad ikke små børn have adgang til dit luftgevær

Så er det naturligvis også vigtigt, at du ikke har dit luftgevær et sted, hvor dine små børn kan få adgang til det.

 

Du skal være 18 år for at eje et luftgevær i Danmark. Er du i tvivl om lovgivningen omkring luftgevær her i landet, er det nemt at finde frem til den på nettet, så du ikke er i tvivl om, hvornår dine børn må begynde at skyde med det.

Husk sikkerheden frem for alt

Sidst, men ikke mindst, er det jo også vigtigt at have styr på sikkerheden. Det handler om sikkerhed frem for alt, når du skal i gang med at skyde til måls hjemme i din egen have. Derfor er det blandt andet en rigtig god idé at have sikkerhedsbriller på, når du går i gang med at skyde, så du ikke risikerer at få hagl i øjnene.

 

Når du har fået styr på alle sikkerhedsforanstaltningerne, kan du stille og roligt begynde at skyde med dit luftgevær. Og så er det jo bare med at øve dig, indtil du kan ramme plet hver eneste gang.