Monday, June 5th, 2023

3 gode ting at vide når du skal have bil

Går du med tanker om at købe din første bil, men har du ikke helt kastet dig ud i det endnu, har vi her samlet et par gode råd til dig, som du kan vælge at tage med dig, når du skal vælge din første model.

 

Husk at du naturligvis skal have dig et kørekort, inden du køber bil. Du kan læse mere om at tage kørekort i 2021 her.

Undgå at købe en for dyr bil

Først og fremmest kan det være en god idé at undgå at købe en for dyr bil. Især hvis du stadig er ung og eks. ikke er færdig med studiet endnu og dermed ikke får fuld løn.

 

Der er mange, der vælger at købe en bil på afbetaling, da det er de færreste, der har nok penge til at betale for bilen kontant. Men køber du en for dyr bil, kommer du hurtigt til at have en meget høj betaling hver måned, som kan gå ind og ødelægge dit månedlige budget.

 

Så køb en bil, som du rent faktisk har råd til at køre i.

Mange ting kan du godt lave selv

Dernæst er det også vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle ting, du behøver at få lavet på værksted til en høj pris. Du kan eks. godt nemt selv skifte pæren i din forlygte, hvis den er gået ud. Du finder meget mere om elpærer lige her.

 

Dermed ikke sagt, at du skal begynde at rode med din bil selv, hvis du ikke har forstand på det, og du skal da også køre på værksted, hvis der er noget mere essentielt galt med din bil. Men nogle af de små ting kan du sagtens selv ordne.

Spar penge ved at betale dit billån hurtigere af

Har du valgt at tage et billån for at kunne betale for din bil, kan det være en god idé at betale lånet af så hurtigt som muligt, da det kan ende med at spare dig for en masse penge i renter.

 

Det er i mange tilfælde muligt at betale et lån ud før tid, og det kan tit også lade sig gøre med dit billån. Så kommer du til nok penge, så du har råd til at betale dit billån af før tid, er det en rigtig god idé at gøre, så du slipper for at betale yderligere renter, og så du kan få lånet ud af verden.