Tuesday, April 30th, 2024

5 gode råd til et bedre indeklima på kontoret

Et godt indeklima er nødvendigt for medarbejdernes helbred og velvære – og naturligvis også deres koncentration og produktivitet. Et dårligt indeklima kan altså blive en dyr fornøjelse for virksomheden, idet det både kan resultere i mindsket produktion og flere sygedage. Alligevel er der stadig mange virksomheder, der kæmper med at opretholde et godt indeklima på kontoret. Vi har derfor her samlet 5 gode råd til, hvordan du kan sikre et bedre indeklima for alle medarbejdere på kontoret.

Luft ud tre gange om dagen

Udluftning er en vigtig del af et godt indeklima. Der er nemlig behov for frisk luft til hjernen for at sikre koncentration og produktivitet dagen igennem. Det er derfor en god idé at sørge for at der bliver luftet ud tre gange i løbet af dagen, gerne 5-10 minutter ad gangen. Det kan være svært at huske, men hvis man f.eks. laver faste udluftningstidspunkter, kan det være nemmere rent faktisk at få det gjort.

Sørg for en god temperatur

Man bliver hurtigt distraheret fra sit arbejde, hvis man enten fryser eller sveder. Det er derfor vigtigt, at der er en god temperatur på kontoret hele dagen igennem. Den ideelle temperatur er på 20-22 grader – og fordi temperaturen stiger med 1,5-2 grader i løbet af arbejdsdagen, så bør du sigte efter 20 grader fra morgenstunden.

Ordentlig rengøring er essentielt

Rengøring er essentielt – og det skal være regelmæssigt, gerne minimum én gang om ugen. Støv har nemlig en negativ påvirkning på medarbejderne. Rengøringen skal gøres ordentligt, og det er derfor sjældent en god idé at lade medarbejderne selv stå for det. I stedet er det faktisk en god idé at investere i erhvervsrengøring, så alle kan være sikre på, at der bliver gjort ordentligt rent fra uge til uge. Læs med om erhvervsrengøring her.

Sænk støjniveauet

Støj er også en kæmpe synder i indeklimaet. Det er nemlig nærmest umuligt at koncentrere sig, når man sidder i en konstant larm, enten fra andre medarbejdere, telefoner eller hvad der ellers måtte komme. Det kan give både hovedpine og i værste tilfælde stress. Der bør derfor investeres i f.eks. lydabsorbenter, så støjen holdes på et minimum.

Sørg for ordentlig belysning

Den ideelle arbejdsbelysning er dagslyset, men det er desværre ikke altid en mulighed. Ikke alle kan sidde ved vinduet, og så sørger vintertiden også for at der ikke kommer det store dagslys indenfor. Belysning er dog yderst vigtigt for at udføre et arbejde, så det er vigtigt at der bliver suppleret med den nødvendige kunstige belysning. Her kan det være en god idé at inddrage de ansatte, da mennesker påvirkes forskelligt af lys alt efter alder og syn.