Wednesday, May 25th, 2022

De 4 årstider i Danmark – Hvad sker der i hver årstid?

De fire årstider i Danmark er ikke kun en historie om kalenderen. De er mere end det. Det er en oplevelse af naturen med al dens skønhed og foranderlighed. Lad os se nærmere på, hvad der sker i de enkelte årstider i Danmark: forår, sommer, efterår og vinter.

Forår

En af mine helt favorit-årstid. Grunden til det er, at årstiden er en forberedelse på sommeren, som man venter i spænding på. Men foråret byder også på lidt sol, dyr kommer frem fra den kolde vinter, og det hele bliver levende både dyr, træer og blomster. Træerne begynder at få nye blade, og blomsterne får nye skud. Foråret byder nyt liv velkommen!

Sommeren

Sommeren byder på sol, drinks på terrassen, men ikke mindst, sommerferie! En sommerferie som mange af os glæder os helt enormt til. Hvor går turen hen i år? Sydpå eller skal sommeren nydes i Danmark? Husk, at nyd den, for inden du ser dig om, så bliver det efterår.

Efterår

Jeg har aldrig rigtig set positivt på efteråret. Jeg har altid set det som en trist årstid, fordi toppen af sommerferie-modet daler, temperaturen daler, dyrene bygger redder til vinteren, bladene falder af træerne igen, og det hele virker, som om at det dør! Men faktisk, så lader vi langsomt op til den kommende vinter og julesæsonen!

Vinter

Vinteren er manges favoritårstid. Temperaturen daler stadig ned til isnende minusgrader! Der skal gang i hjemmet brændeovn, men når december måned begynder, så starter hyggen for alvor! Julehygge på første klasse! Put dit julesengetøj på sengen, hop i det og se en julefilm eller to!

Især hvis du har små børn, som får kalendergaver, så vil der hygges hver dag med gaver og spænding, men intet står den 24., hvor de gode gaver kommer. Det er aftenen, hvor vi ser julemanden i sit bedste julekostume og ungerne får sit livs syn. Dét er hygge! Dét er livet!