Monday, April 15th, 2024

Tapas ud af huset: Sådan opbevarer og transporterer du Tapas, når du er på farten

Hvis du skal have tapas ud af huset og ønsker at medbringe tapas på en tur, er det relevant at gøre sig tanker om, hvor lang tid tapassene skal holde sig friske. Generelt gælder det for tapasretter at de nydes bedst inden for et par timer efter tilberedelsen. Hvis du skal på en længere tur er det dog muligt at holde dem friske i længere tid, såfremt man sikrer de rette opbevarings- og transportteknikker. Her kan nogle typer af tapas opbevares op imod tre dage, uden at kvaliteten forværres væsentligt.

 

3 råd til opbevaring af tapas:

  1. Først og fremmest er det essentielt at opbevarer tapas på køl, så den gode smag holder længere. Opbevar i den forbindelse også altid dine Tapas i en lufttæt beholder eller pak dem ind i en tæt plastfolie som derefter lægges i køleskabet.
  2. Om muligt, er det en fordel at opbevare de enkelte komponenter hver for sig. For eksempel kan det fisk, grøntsager eller tilbehør, som indgår i retterne, opbevares separat, hvis det er muligt. Skal du opbevare en kogt kødret for eksempel chorizo eller oksekød, er det vigtigt, at de er gennemstegte, inden de stilles til opbevaring.
  3. Når sine tapas skal transporteres, bør de opbevares ved en kølig temperatur. Den nemmeste måde at sikre sig at de tapas, man skal transportere forbliver nedkølet, er hvis tapasretterne overføres til en isoleret beholder eller en køleboks, hvor man tilføjer en kølepakke. På denne måde sikres at tapassene forbliver nedkølet under turen. Hvis du ikke har mulighed for at  bruge en isoleret beholder, kan du eventuelt pakke dine tapasretter ind i aluminiumsfolie og så lægge dem i en papirspose, hvis det er en kortere transporttur.

Hvis man følger disse tips til opbevaring og transport, kan du være mere sikker på, at du kan nyde dine tapasretter, selv når man skal på tur. Dog er det vigtigt at huske, at hvis man planlægger at opbevare tapas i over tre dage, anbefales det at man kassere dem, hvorefter man kan lave nye eller bestille tapas.

Tapas og holdbarhed: Hvordan man kan forlænge holdbarheden af Tapas, når de opbevares eller transporteres