Monday, April 15th, 2024

3 hurtige: Sådan øger du din ejendomsværdi

Overvejer du at sælge din ejendom, og ønsker du at få så meget ud af salget som muligt? Så er der en række ting, du selv kan gøre for at få ejendomsværdien til at stige en smule inden salget.

Herunder gennemgår vi 4 hurtige tips til at forøge din ejendomsværdi inden et salg. God fornøjelse.

Tip nr. 1: Få lavet en tilstandsrapport

Tilstandsrapporten er en hjørnesten, når du vil sælge din bolig. 

Tilstandsrapporten er ikke lovpligtig, og du kan godt sælge boligen uden sådan en. Til gengæld vil tilstandsrapporten også kunne sikre, at du får flere penge ud af salget – hvis tilstandsrapporten er god, vel at mærke.

Når du får lavet en tilstandsrapport, så vil rapporten indeholde alle de ting, der er i vejen med dit hus. Dette er ting, som du selv kan arbejde for at udbedre inden salget – eller noget, som køber skal gå i gang med efter handelen.

Sagen er den, at tilstandsrapporten også tjener som købers garanti for, at huset ikke er komplet faldefærdigt i det skjulte, når det købes. Har du ikke en tilstandsrapport kan du ikke bevise det – og så får du altså betydeligt færre penge ud af et salg.

Tip nr. 2: Kom de praktiske hængepartier til livs

Hvis tilstandsrapporten viser flere K2’ere og K3’ere, så er det selvfølgelig noget, du bør få udbedret her og nu, eller inden længe. Men du bør faktisk også tænke helt ud over de ting, som tilstandsrapporten viser.

Er der noget i huset, der skal fikses? Noget, der ikke virker som det skal? Eller måske noget, der godt kunne se lidt pænere ud, hvis det fik en kærlig hånd?

Det kunne være en dør, der binder fordi den er skæv, eller et rum, der mangler at få monteret gulvlister. Det kunne også være iøjnefaldende rør, der ikke er dækket til, og som spolerer helhedsbilledet, når man træder ind i rummet.

Hvis du ikke selv har tid eller kompetencerne til at give dig i kast med denne del, så fortvivl ikke. Du kan nemlig nemt få bugt med alle disse småopgaver via praktisk hjælp fra lokale handyman-services. Bob on Bike i København er et eksempel på en handyman-service, der ikke koster alt for meget. Du kan læse mere om en handyman fra Bob on Bike her.

Tip nr. 3: Vent med at sælge

Dette er måske en no-brainer for manges vedkommende – især hvis der er behov for at få huset solgt så hurtigt som muligt.

Faktum er imidlertid, at hvis man kigger på ejendomspriserne over tid, så er det blandt de aktiver, der konsekvent stiger mest i værdi. Hvis du kan holde på huset i et år eller to endnu, så er der altså gode chancer for, at du kan tjene 5-10% mere.

Det er ikke fordi du absolut behøver at sælge huset, blot fordi du skal flytte. Mange arbejder med en model, hvor de for en tid fungerer som udlejere for andre, der er interesserede i at leje sig til at bo i et hus. Overvej denne model, hvis du også har mod på at prøve det – og se ejendomsværdien på dit hus stige endnu mere, mens dine lejere betaler dig til højere friværdi.