Monday, April 15th, 2024

Sådan skal et jakkesæt sidde

Jakkesæt er noget af det flotteste en mand kan bære. Men vi har alle set, når det bare ikke sidder som det skal, og det kan ødelægge alt det flotte, ved et ellers flot jakkesæt. Normalt får et jakkesæt en til at se professionel og seriøs ud, men er pasform og størrelse ikke helt i skabet, kan det nemt komme til at se doven, sløset og sjusket ud. I denne artikel kommer vi med nogle fokuspunkter du kan kigge efter, når du er på udkig efter et nyt jakkesæt, så du får det til at sidde helt skarpt.

 

Buksebene skal gå lige til skokanten

Når du har bærer bukserne, så skal de sidde til omkring livet. De skal ikke sidde for stramt, men vigtigt at de ikke hænger. Derudover skal du være opmærksom på længden. Oftest passer bukselængden ikke, men denne kan du få synet op ved en skrædder eller gør det selv. Bukselængden skal passe med at bukserne lige rører toppen af dine sko, når du bærer sættet.

 

Ærmelængden skal passe med længden på skjorten

Når du prøver dit jakkesæt, er det god ide at have skjorten du skal bruge til det på. Ærmelængden på jakkesættets blazer skal nemlig passe med, at du kan se 1-2 cm af skjorten, når du har blazeren udover. Man skal gerne lige kunne se skjortekanten, da det giver noget friskt til dit udtryk i jakkesættet.

 

Jakkesættets ærme skal møder skulderen

Skulderen er nok det vigtigste, når man har med jakkesæt at gøre. Ofte når jakkesættet passer i skulderen, så passer resten for det meste også. Jakkesættets syning ved skulderen skal passe med din skulder, sådan at blazeren ligger faldt uden folder hen over din skulder.

 

 

Øverste knap skal kunne lukkes

Når du har jakkesættet på, er det vigtigt, at den øverste knap kan lukkes uden besvær, ellers kommer det til at se skørt ud, hvis det er for stramt. Det er ikke vigtigt at du kan lukke begge knappe, det du altid kun skal lukke den øverste. Det ser mest elegant ud, når du lukker kun den øverste knap, og det kan ødelægge alt det elegante, hvis du lukker begge knapper. Så sørg for at undgå dette.

 

 

Dette er vores tips til at du har fundet den helt rigtige størrelse på dit nye jakkesæt. Har du brug for inspiration til dit næste jakkesæt, så kan du klikke her