Thursday, July 7th, 2022

Køb hundetegn online

Der er nogle lovkrav til hundeejere i Danmark. Et af dem er, at hunden skal have et hundetegn på. Et lille mærkat, der fortæller, hvem der ejer hunden, og hvor den bor.

Det er ikke bare på grund af loven, at det er en god idé at have et hundetegn på sin hund. Du vil sætte pris på det, så snart din hund løber væk. Hvis den bliver fundet af et rart menneske, kan vedkommende nemlig ringe til dig og fortælle, hvor den er.

Mange butikker med køledyrsartikler har hundetegn, men du kan også købe dem online. Her er udvalget større, og du kan stadigvæk få det indgraveret.

Hundetegn fra online butik

Det er nemt at købe et hundetegn online. Du kan sidde derhjemme foran din computer eller med din telefon og bladre det store udvalg igennem. Du kan overveje, om du skal have et enkelt rundt tegn, et med glimmer og sten eller et, der ligner din hund. Der er masser at vælge imellem.

Når du køber hundetegn online, så bliver det også sendt hjem til dig. Du behøver ikke at lede efter en dyrehandel eller en butik med kæledyrsartikler i din by. Du behøver ikke at sætte dig ind i bilen. Du kan bare bestille, og så kommer det til dig.

Nogle varer kan det være lidt svært at købe online. Fordi de skal passe i størrelsen. Det er ikke tilfældet med hundetegn. De fås i forskellige størrelser, men ikke så mange, så din hund er nødt til at prøve det på. Du kan bare vælge ud fra hundens nogenlunde størrelse.

Husk indgraveringen

Du skal huske at få lavet en indgravering. Det er hele tanken med hundetegnet, at der skal stå noget på det. Lovmæssigt skal der stå navn og adresse på hundens ejer. På din hunds hundetegn skal der altså stå dit navn og adresse.

I dag har alle en mobiltelefon i lommen, så det er en rigtig god idé også at have dit telefonnummer med. Så kan du blive ringet op, hvis din hund skulle løbe væk. Du vil i mange tilfælde også kunne undgå, at hunden ender hos politiet, som så giver dig en regning eller bøde for at finde frem til dig.

Hvis din hund bliver væk

Når du har hund, skal du selvfølgelig passe på den, og du skal hele tiden vide, hvor den er. Men der kan ske uventede ting i livet. Det kan ske, at din hund en dag løber væk, og så kan den hurtigt komme langt.

Bliver din hund væk for dig en dag, så er det smart, at der står på den, hvor den hører til. Når den møder et andet menneske, så kan det menneske læse et telefonnummer på hunden og ringe til dig. Det gør hele processen med at få hunden hjem igen meget nemmere – både for dig og for hunden.

En bortløben hund kan komme rigtig langt væk på relativt kort tid. Det kan være svært at finde den igen. Derfor er det smart med et lille tegn, der hjælper andre med at hjælpe dig.