Monday, April 15th, 2024

Hvordan man får babyer til at sove bedre: En guide for forældre

Så du er en ny forælder, og du kæmper for at få dit barn til at sove. Du har prøvet alle mulige tricks, men intet synes at virke. Det er ikke bare frustrerende, det kan være direkte deprimerende, når alle dine forsøg mislykkes. Men du skal ikke være ked af det! Vi har samlet de bedste tips til at få babyer til at sove bedre, så både du og din lille kan få ro i sindet…

Slyngevugge

En vuggeslynge er et genialt værktøj, som får babyer til at slappe af og føle sig tryg. Hvis dit barn har svært ved at sove i en bestemt position, vågner meget, eller bare nægter at sove, så kan en slyngevugge være ideel. Den kryber sig om barnet, og får det instinktivt, til at slappe af og føle sig tryg! Køb de bedste slyngevugger på denne side.

Behagelige lyde

Hvis dit barn falder i søvn til hvid støj, kan det være beroligende at have den samme lyd på hver aften. Hvis du ikke ønsker, at barnet skal vågne, når den pludselig stopper, kan du holde dig til en maskine eller downloade en app.

Vær nærværende

Babyer elsker lyden af deres forældres stemme. Prøv at lægge dig ved siden af din baby og synge vuggeviser eller læse en bog – det hjælper dem med at blive klar til at sove!

Trøstende dufte

Forskning har vist, at babyer er mere afslappede, når de lugter til noget velkendt, f.eks. lavendelolie eller cedertræ. Du kan altid køb en diffusor eller lav selv lavendelolie!

Fakta om børn og søvn:

-Babyer har brug for mere søvn end voksne

-Nyfødte børn sover normalt i lange perioder (15 minutter til en time)

-En nyfødt har et andet døgnrytme-ur end en voksen, hvilket gør det sværere at få dem i seng om aftenen. Det døgnrytme er grunden til, at det er sværere at vågne om morgenen.

-Babyer falder ofte i søvn om natten efter at have fået mad, så prøv at amme dit barn så tæt på sengetid som muligt

-Sæt alle distraktioner som skærme eller telefoner fra dig, før du lægger dit barn til at sove – de har ikke brug for disse billeder, når de er sover!

-Den bedste måde at hjælpe en baby med at falde i søvn på er ved at give den et bad og læse en bog, fordi det begge er afslappende aktiviteter. Et natlys kan også hjælpe med overgangen fra dag- til nattesøvn