Monday, June 5th, 2023

Danmarks mest populære julekalendere

Julen nærmer sig, og nisserne er ved at blive rastløse. De har arbejdet på deres værksted i ugevis og har lavet legetøj, der skal gøre alle børn glade i julen. Men det ser ud til, at de ikke kan vente længere… Så de bryder ud af deres værksted for at dele lidt julestemning og julepynt med de danske tv-seere.

Jullerup færgeby, Nissebanden, Pyrus, Tinka og ikke mindst bamses julerejse, er blandt Danmarks mest populære julekalender, som man nyder at se genudsendelse af. Her gennemgår vi lige kort om de populære julekalendre, der er blevet sendt i Danmark. Du kan læse mere på Jule-kalender.dk.

Jullerup Færgeby

Dine forældre kan helt sikkert huske julekalenderen Jullerup Færgeby, som oftest er den kalender, ældre mennesker husker tilbage på. Mange af seriens sange synger vi stadig idag, såsom: “Kan du få for en krone”.

Serien handler om vennerne Knud, Kaja og Anton, Vera og Jonas, som sammen finder et skattekort. Skattekorten er lidt svære at tyde, så de får hjælp udefra, for at finde skatten i byen.

Serien ble sendt på DR1 første gang i 1974.

Nissebanden i Grønland

En julekalender, som mange forældre nød at se, dengang den blev vidst på tv tilbage i 1989. Det er en julekalender, hvor vi møder Lunte, Gemyse, Skipper, Hr. Andersen og Puk. Hertil også A38, som er nissernes agent. Det er en julekalender, som både henvender sig til børn og voksne, da den er smækket med julestemning og gode sange. En bestemt sang, som man tænker på, når man spiser risengrød, er risengrødsangen.

Bamses julerejse

Alle børn elsker bamse, kylling, og deres gode ven ælling. Du kender helt sikkert sangen: “Vi på vej til dig, julemand”, hvilket kommer fra denne juleserie, hvor man føler Bamses eventyrlige rejse på nordpolen, for at finde Julemanden. Den blev sendt på Dr1, første gang i 1996.

Pyrus – Alletiders jul

Vi holder sammen af den frække nisse, Pyrus, som altid har den bedste intention, men som alligevel altid ender med at lave rav i den. Han er en fræk nisse, som mange børn kunne relatere til og grine af. Den indeholdte gode sange, man kunne synge med på, og så ikke mindst, så sad man som barn, og var altid vild fascineret over, hvor små nisserne var, da det var den første rigtige julekalender, hvor de havde computerredigeret lidt med magi og menneskestørrelser.

Tinka og Troldespillet

Tinka er den halvnisse, som kæmper om tronen mod andre, som er en sjov og spændende kalender, som både er til de små børn, de mellemstore, men selv voksne har også nydt godt af at følge med. Især Tinka’s intro sang, er virkelig noget, der har øget seriens popularitet. Tinka og Troldespillet blev sendt på Tv2, første gang i 2019.