Tuesday, February 27th, 2024

Hvad laver en bestyrelse?

Virksomheder kan både være små og simple eller store og komplekse. Bestyrelser hører mere til de virksomheder, der har større operationer og drives af et stort antal mennesker.

Sammen med komplekse forretninger kommer særligt specialiserede behov også tit. Det er her, at bestyrelsesmedlemmer træder i kraft og skinner.

 

Hvad er en bestyrelse?

En bestyrelse er en gruppe mennesker tilknyttet en virksomhed, som står for at varetage det strategiske aspekt. Typisk består bestyrelsen af folk, der ejer en del af den givne virksomhed, som de arbejder for.

De har altså en interesse i, at virksomheden klarer sig godt, da dette ejerskab for eksempel kan faciliteres gennem aktier, som kan blive endnu mere værd i takt med vækst.

 

Hvordan opretter man en bestyrelse?

Bestyrelsesmedlemmer skal tilknyttes en virksomhed. Dette sker ved, at ejerne i virksomhederne indkalder til en generalforsamling, hvor medlemmerne til bestyrelsen skal udvælges og indsættes officielt.

Virksomhedens tegningsregel ændres hermed og i fremtiden er de nu med ind over eventuelle beslutninger, der involverer ledelsens strategiske udspil.

 

Hvad er deres opgaver?

Bestyrelsens arbejde er rettet mod store tiltag, der strækker sig over længere perioder. De har altså ikke nødvendigvis indflydelse på de små dag-til-dag beslutninger.

Hvad de oftest gør er, at de indsætter en direktion, som skal udleve de retningslinjer, som bestyrelsen har sat.

Medlemmer i bestyrelsen har også til ansvar at sørge for, at virksomheden er godt struktureret og at der bogføres korrekt. Alle de store ting skal spille gennem deres arbejdsindsats.

Det skal dog også nævnes, at der også findes en variation af bestyrelser, der agerer mere som rådgivere. Deres rolle er altså ikke nødvendigvis bestemmende, men mere hjælpende.

 

Søger du bestyrelsesmedlemmer?

Få en sparringspartner i form af bestyrelsesmedlem eller rådgivere der hjælper dig med at skabe værdi på bundlinjen.

Maiken Bang brænder for at hjælpe ejerledere med at få succes i deres virksomheder. Hun har opnået succes gennem områderne ledelse, økonomi og strategi og er klar til at give af sin mere end 20 års erfaring.