Sunday, February 5th, 2023

Vil du gerne tabe dig? – Prøv disse 4 tips

Er du overvægtig, og ønsker du at tabe dig? Så læs med her! Vi vil give dig fire gode tips til, hvordan du kan komme i gang med at tabe sig. Mange mennesker er overvægtige, fordi de spiser for meget og/eller bevæger sig for lidt. Hvis du gerne vil have et sundere liv, så er det vigtigt, at du begynder at motionere regelmæssigt – og at du spiser mindre mad.

Hav fokus på dine kalorier

Det er vigtigt, at du begynder at forstå, hvordan kalorier virker. Kalorier er det, som din krop bruger til energi. Hvis du spiser flere kalorier end dine kropsbehov, vil du tage på i vægt. For at tabe sig skal du have fokus på dette daglige indtag af mad og drikke – sørg for ikke at overspise! Som aktiv kvinde, som er normalvægtig, kan 1500 kalorier om dagen være et passende indtag, hvis man gerne vil tabe sig, hvortil det kan være 2000 kalorier, hvis man er inaktiv og overvægtig. Men det kan udregnet gratis på nettet.

Hav styr på, hvad du spiser

At spise mindre er ikke nok – det er også vigtigt at vælge de rigtige fødevarer. Fødevarer som fuldkorn, grøntsager, magert kød og proteinkilder vil hjælpe dig med at bevare muskelmassen, mens du taber sig. Prøv også at undgå usunde fødevarer såsom chips, slik, sodavand og fed mad. Det kan være en god ide at få et overblik over, hvad du spiser igennem en app. En app, vi kan anbefale er Arono. Klik her, hvis du gerne vil vide mere.

Motion regelmæssigt

En anden god måde at tabe sig på er ved at motionere regelmæssigt. Motion er ikke kun godt for vægttab – det styrker også dit hjerte, øger din energi og holder dig i form. Prøv at lave cardio træning (løb, svømning eller cykling), styrketræning (som squats og benpres) eller yoga. Det kan starte med blot 20-30 minutter til gange om ugen og du kan opbygge disse sessioner over tid.

Sov nok

Det er vigtigt at få nok søvn, da det påvirker vores hormoner, som kontrollerer appetitten. Forskning har vist, at mennesker, der sover for lidt kan have en større tendens til at spise usund mad og overspise. Det er derfor vigtigt, at du får rigelig med søvn – 7-8 timer om natten, bør være et godt mål. Mange undervurderer søvnen i forhold til ens sundhed, og derfor er det vigtigt, at du får nok søvn for at have energi til at træne og bevare et overblik.