Thursday, July 7th, 2022

Har du problemer med hørelsen?

Rigtig mange danskere har problemer med hørelsen. Problemet med forringet hørelse er en stor landeplage. Der er ca. 800.000 danskere som går rundt med en svækket hørelse i dag. Kun 300.000 får hjælp ved brug af høreapparater. Dette betyder at 500.000 danskere går rundt og har en svækket hørelse, som de kunne få gratis hjælp til. 

Grunden til at flere og flere får dårlig hørelse er typisk gennem længere perioder, hvor hørelsen enden har været udsat for høje lyde eller i et miljø hvor lydniveauet er meget højt. Her er høretelefoner en af tidens helt store syndere, hvor vi som mennesker ikke kan styrer lydniveauet, og kommer til at høre for højt musik eller podcast.

Hvordan får jeg hjælp? 

Der er mange forskellige former for hjælp. Mange opsøger deres læger og får bestilt en tid gennem dem. Dette er dog ikke nødvendigt, da der er mange private virksomheder, som står klar til at hjælpe med din hørelse. Her kan du både besøge dem, eller de kan også komme ud og besøge dig. Hvis du er usikker på om din hørelse er forringet, vil der være muligheder for at prøve online høretest helt gratis på nettet. Dog vil det altid anbefales at man får en test af en rigtig audiolog, som kan bedømme på professionel vis, hvorvidt din hørelse er tilstrækkelig.

Kan jeg få gratis høreprøve?

Alle kan få en gratis høreprøve. Flere virksomheder er begyndt at hjælpe ved at tilbyde høreprøve hjemme ved kunden. Dette betyder at kunden få besøg i deres eget hjem. Dette er gratis ved mange af firmaerne og du får tilmed hjælp til høreapparater og tilbehør, hvis din hørelse er svækket. Dermed kan du få tjekket din hørelse helt gratis og uden nogen forpligtelser. Dette betyder at du blot får en sikkerhed om, at dine øre virker, som de skal.