Thursday, July 7th, 2022

HVAD ER FORSKELLEN MELLEM ET KLIMAANLÆG OG EN VARMEPUMPE?

Det ser ud til, at alle taler om aircondition i disse dage og med rette, men ikke alle er bekendt med forskellene mellem et klimaanlæg og en varmepumpe. Så det vil være nyttigt at diskutere forskellene i detaljer.

Tekniske forskelle mellem dem

Ved at fjerne varme og fugtighed fra den indvendige luft tilbyder et klimaanlæg kølig luft i dit hus eller lukket rum. Ligesom et klimaanlæg kan en varmepumpe afkøle dit hjem, men den er også i stand til at give varme. Typer af klimaanlæg inkluderer central aircondition, kanalløs, Mini-Split klimaanlæg, vindues klimaanlæg, bærbare klimaanlæg osv. I mellemtiden er der 3 typer varmepumper: luft-til-luft varmepumper, vandkildevarmepumper og geotermiske varmepumper.

De klimaanlægsparametre, som du finder i kataloger og på websteder, tilbydes ved en bestemt temperatur og fugtighed, både udendørs og indendørs. For eksempel er varmeeffekten angivet ved en udetemperatur på +7 grader Celsius. Og selvfølgelig, når disse kriterier overskrides, falder udstyrets ydeevne. Det er normalt inden for mere eller mindre acceptable grænser (70-80 procent af pasværdierne) op til -8 grader udenfor for traditionelle klimaanlægstyper. Desuden falder varmeeffektiviteten, og ved omkring -20-25 grader Celsius svarer mængden af varme, der modtages fra klimaanlægget, til kompressorens elektriske effekt. Med andre ord producerer en grundlæggende ventilatorvarmer eller olievarmer den samme mængde varme ved samme temperatur.

Det er vanskeligt for et klimaanlæg at tage varme fra luften ved lave temperaturer, Freon i udendørsenheden har ikke tid til at fordampe og kommer igen ind i kompressoren i flydende form, hvilket truer med en vandhammer. Kølekredsløbet, herunder alle rør, varmevekslingsoverflader og gasspjæld, er primært designet til køledrift.

I denne henseende er den mindste gadetemperatur for de fleste modeller i betjeningsvejledningen

Luftens temperatur i opvarmningstilstand er -8 grader. Det reduceres til -15 for visse producenter. Desværre sikrer intet af dette, at klimaanlægget ikke går i stykker under sådanne forhold. De er normalt fyldt med olie med lav viskositet og har varmeapparater tilsat. Systemets ydeevne varierer fortsat under 70% af pasdataene.

De vigtigste forskelle mellem varmepumper og klimaanlæg:

  1. Udendørsenhedens varmeveksler er blevet udvidet til to eller endda tre rækker (afhængigt af modellen), så du kan øge overfladearealet betydeligt og til tider mere effektivt fjerne varmen fra det ydre miljø.

 

  1. En mere effektiv udendørs ventilator, der kan fungere med en større varmeveksler og mere effektiv varmetransmission.

 

  1. Forbedret kompressor krumtaphusopvarmning til opstart i koldt vejr.

 

  1. En kompressor med to trin af freonkompression for at forbedre systemeffektiviteten.

 

  1. Undgå frostudvikling og blæserfejl ved at opvarme pallen på udendørsenheden.

 

  1. Sugning af en del af det komprimerede kølemiddel for at holde temperaturen konstant under opvarmning.

 

  1. En mere effektiv afrimningsalgoritme til udstyr. Frysning af is, ikke tidens gang. Dette reducerer nedetid og forbedrer systemets ydeevne.

 

  1. I stedet for en enkelt standardindstilling i klimaanlæg, præcis justering af Freon-forsyningen til varmeveksleren ved hjælp af en elektronisk reguleringsventil baseret på vejrforholdene.