Thursday, July 7th, 2022

Din ansøgning skal have en god overskrift

Er du ved at skrive en jobansøgning? I så fald er det vigtigt, at du kommer godt fra start. Og din overskrift er starten på din ansøgning. Din overskrift skal være indbydende og gøre læseren interesseret i det, du kan tilbyde. Det skal få læseren til at ville læse mere, og det skal i sidste ende lægge op til, at din jobansøgning ikke lander i nej-bunken fra start af. 

En ansøgning består af forskellige elementer som overskrift, indledning, hovedtekst og afslutning. Alle disse skal være gode og være med til at underbygge, at du er den rette kandidat. Men hvis overskriften ikke er god, så kan det andet næsten være lige meget.

Derfor skal du sørge for, at du ikke bare lave en standardoverskrift, der ikke vækker interesse. Du kan læse mere om at skrive en overskrift til en jobansøgning her.

Vær kreativ og brug dine kompetencer i overskriften

Hvad kan du bidrage med? Det er dit bidrag til virksomheden, som virksomheden ønsker at betale dig din løn for. Derfor skal din ansøgning fremhæve det, du kan bidrage med. Og det skal din overskrift selvfølgelig også. 

Start med at se på kravene i jobopslaget. Er der noget kritisk, der står tilbage som det allervigtigste, du skal kunne? Og kan du netop det? Hvis din overskrift kan rumme dette, så har du med det samme vist overfor arbejdsgiveren, at du er værd at læse mere om. 

Hvis du nu skal kunne programmere, og du skriver, at du er uddannet programmør i et bestemt kodesystem i din overskrift, så er der rigtig god chance for, at din ansøgning bliver læst til ende. 

Du skal altså forsøge at få dine kernekompetencer til at skinne igennem i din overskrift, så arbejdsgiveren med det samme får lyst til at læse mere om dig. Gør du det, skal din ansøgning nok blive læst, og du har større chance for at komme til jobsamtale.