Tuesday, May 24th, 2022

Den kolde vinterluft er god for kroppen

Det er den tid på året igen. Sneen er lige begyndt at falde, og du kan mærke den friske vinterluft i ansigtet, når du går udenfor. Jeg ved, at nogle mennesker frygter denne tid af året, fordi de synes, det er for koldt, men der er mange fordele ved at tilbringe mere tid udendørs om vinteren!

Sådan påvirker det kroppen at være udendørs

For eksempel producerer vores kroppe naturligt D-vitamin, som er vigtigt for vores sundhed, når vi tilbringer mere tid udendørs. Det hjælper os også til at sove bedre om natten ved at sænke stresshormoner som kortisol og adrenalin. Og endelig hjælper udendørs ophold til at reducere allergier, hvilket gør livet lettere for dem, der netop lider af allergier.

Faktisk blive vi også mindre syge, hvis vi opholder os mere udenfor. Vinteren er en måned, hvor vi er meget indenfor, det betyder, at vi nemt får smittet hinanden med viruser, hvilket gør det næsten umuligt at smitte med, hvis man er meget ude. Både, fordi der er mere plads imellem menneskerne, men virusser har også dårligere betingelser i frostvejr.

At være udendørs kræver godt udstyr

Og når der nævnes udstyr, så menes det overtøj. Det er ikke særlig sjovt at være udendørs, hvis man fryser. Derfor kræver det en jakke eller flyverdragt, som kan holde dig varm i lang tid. Men det skal ikke kun være varmt, det skal også være isolerende, da du skal kunne komme af med din varme, når du er aktiv. Husk også handsker, halstørklæde, hue og et par varme støvler.

Lav aktiviteter

Hvis du gerne vil have din familie skal være mere udendørs, så skal der skabes nogle aktiviteter, før de synes det er sjovt. Hvis du har små børn, så kræver det ikke den vildeste fantasi at lave sjove aktiviter. Det kan være en kælketur, hvis der er sne. I kan bygge noget. lege fangeleg, spille bold eller gå en lang tur.

Skab en base

Det er begrænset, hvor længe man kan lege fangeleg og dåseskjul, før man får lyst til at slappe lidt af. Derfor kan man gøre det muligt, at man rent faktisk kan opholde sig udendørs. Køb nogle møbler eller inventar, der får dig og din familie til at komme oftere udenfor. F.eks. et bord og bænkesæt til at spise udenfor, bålhuse til at holde varmen og lave snobrød med ungerne i, eller måske plantekasser til at dyrke dine egne grøntsager. Tilbring tid udenfor sammen med venner og familiemedlemmer. Det er en god måde at nyde vintervejret og tilbringe noget kvalitetstid sammen på.

Ryk hyggen udenfor

Hvis, sørger for at gøre sit udeareal mere hyggeligt, så vil man også automatisk opholde mere ude. Vi mennesker har det bedst med at være i flokke, så hvis forældre går udenfor, så følger børnene også ofte med. Man kan gøre det hyggeligt på mange måde udover at købe inventar man kan sidde på, så kan man også gøre det hyggeligt med lys og blomster. Belysningen og atmosfæren har meget at sige, når man er udendørs, især om aftenen, når det er mørkt.