Wednesday, May 25th, 2022

Husk hundetegnet til din hund

I Danmark er det lovpligtigt at hunde som færdes ude, har et hundetegn på. Dette gælder for hunde, som færdes ude i det fri, på offentlige stier, i parker og lignende. I nogle byer kan der også være forbud mod at holde hund uden snor. 

I praksis betyder dette, at din hund som minimum skal bære et tegn, der viser dit eller dine telefonnumre. Ved at have et sådant tegn, er det lettere at finde hundens ejere, hvis det skulle vise sig, at hunden er blevet væk eller løbet bort. Husk at sørge for, at hunden har et godt og solidt halsbånd med et stort, godt mærke og et solidt og tydeligt telefonnummer. Hvis hunden er udstyret med et nummer på halsbåndet, bør det også være nemt at finde ejeren igen. Ifølge hundeloven koster det 2000 kr., hvis en hund løber hjemmefra og 1000 kr. oveni ved manglende hundetegn, såfremt politiet bliver inddraget. Kan politiet ikke få fat i dig, bliver hunden hentet af en hundepension, som politiet samarbejder med. Regningen til transport og ophold på pensionen bliver sendt til hundeejeren.

Hvad skal der stå på et hundetegn? 

Ifølge hundeloven, der forvaltes af politiet, skal der på et lovligt hundetegn være anført gyldig kontaktinformation (ejerens navn, telefonnummer, adresse) på hundens ejere, så disse kan findes igen, hvis hunden bliver fundet eller indleveret til et internat. Hvis din hund skulle være løbet hjemmefra, kan kontaktinformationerne på hundetegnet, være behjælpelige til at du bliver kontaktet direkte, hvis andre skulle finde din hund. Dette er en lov, som er blevet fremført af ejerforeninger for at beskytte hundeejere, således de kan blive kontaktet, hvis deres hund skulle løbe fra dem. Husk dog altid, at det afgørende er, hvis din hund er stjålet. I det tilfælde skal du pr. lov kontakte politiet, og ikke være bange for at anmelde din hund som stjålet. Det er din hund og din rettighed at gøre det, og dermed er det en rettighed, som du kan benytte dig af. Hos naturogfritid.dk kan du finde et stort udvalg af tilbehør til din hund blandt andet hundetegn til hundens halsbånd.