Thursday, April 18th, 2024

Brug for hjælp til energioptimering og energimærkning?

Hvis du leder efter hjælp til energioptimering og energimærkning, er du kommet til det rette sted! Hos os kan vi give dig alt det, du har brug for, for at spare penge og energi. Vi vil give dig nogle tips på vejen til hvad du kan gøre som boligejer.

Om energimærkning

Energimærkning er en proces, der vurderer produkters og apparaters energieffektivitet. Det hjælper dig med at sammenligne forskellige produkter og træffe en informeret beslutning, når du køber et produkt. Vi kan hjælpe dig med at forstå disse mærkninger, så du kan afgøre, hvilket produkt der vil spare dig flest penge i løbet af dets levetid. Generelt set kan man sige, at jo bedre energioptimering dit hjem har, jo bedre energimærke vil boligen have.

Hvad kan du gøre?

Der er flere ting, du kan gøre for at reducere dit energiforbrug og give din bolig en bedre energimærkning. Energimærket kan gave en stor effekt, hvis du overvejer at sælge indenfor den nærmeste fremtid. Du kan blandt andet gøre følgende:

Isoler dit hjem – Sørg for, at dit loft, dine vægge og vinduer er ordentligt isoleret for at forhindre varmetab. I Danmark er der nogle generelle krav til isolering, og det gælder både i vægge, under gulvet og på loftet. Isolering af hjemmet er en forholdsvis nem måde at energioptimere. Isoleringen vil holde på varmen om vinteren og holde hjemmet koldt om sommeren.

Invester i en energivenlig varmepumpe – Varmepumper udnytter den naturlige varme fra luften eller jorden til at opvarme eller køle dit hjem. De sparer ikke kun energi og penge på lang sigt, men er også meget mere støjsvage end konventionelle varmeanlæg.

Udskift ældre apparater med mere energieffektive modeller – Ældre apparater bruger mere energi end nyere, så udskiftning af dem kan gøre en stor forskel i dit energiforbrug. Kig efter Energy Star-certificerede produkter – disse er mere effektive og koster mindre i drift end andre modeller.

Opgrader din belysning – Overvej at udskifte dine pærer med LED- eller CFL-pærer, som bruger op til 90 % mindre energi end glødepærer og holder meget længere. LED-pærer er ikke dyre en almindelige pære, de bruger mindre strøm, og du vil spare penge i længden.

Udnyt de tilgængelige tilskud – Du kan være berettiget til tilskud, hvis du foretager energieffektive forbedringer af din bolig. Danmark har f.eks. forskellige typer tilskud til rådighed, herunder tilskud til isolering og solenergisystemer.

Hvem kan hjælpe?

Måske du er i tvivl om hvad du kan gøre ved din bolig for at øge dets energimærke. Derfor bør du få en ekspert ud, som kan gennemgå dit hjem for energioptimeringer. Low key energy er en rådgivende ingeniør, som tilbyder rådgivning indenfor energioptimering. Det kan være en hjælp til at finde ud af hvor man kan optimere og forbedre.

Når alt kommer til alt, kan du spare penge og reducere dit CO2-fodaftryk ved at forbedre din boligs energimærkning. Vi kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger, når det kommer til energieffektivitet og optimering. Mange negligere det, men hvis man gør en indsats, så kan der være mange penge at spare.