Danskerne er et meget traditionelt og sentimentalt folk. Valentinsdag, påske, Store Bededag og jul har alle en dyb betydning for os danskere. Vi tror på kærligheden, vi beder til Gud og nyder højtiden sammen med vores kære. Denne artikel vil give dig et overblik over 4 helligdage, der betyder meget for os danskere – hvad de handler om, og hvorfor de er betydningsfulde dage i enhver danskers liv!
Valentines dag
Valentinsdag handler om kærlighed. Den fejres hvert år den 14. februar og er en dag, hvor man udveksler kort, blomster og gaver med sine kære. Valentinsdagens oprindelse er usikker, men man mener, at den stammer fra middelalderen, hvor folk fejrede årsdagen for Sankt Valentins død. I Danmark er Valentines Dag er ikke så populær som i andre lande, men det er stadig en særlig dag, hvor man kan udtrykke sin kærlighed til en anden person.
Påske
Påsken er en af de vigtigste helligdage i Danmark. Den fejres hvert år den første søndag efter den første fuldmåne i foråret. Påsken fejrer Jesu opstandelse og er en tid til at tilbringe sammen med familie og kære. Dagen efter langfredag kaldes påskesorg, hvor danskerne har lov til at vise deres sorg over Jesu død på korset.
Store bededag
Den tredje søndag i maj markerer den store bededag i Danmark. Det er en dag, hvor den danske nation samles for at bede for fred og enhed. Store Bededag blev indført i 1916 som en reaktion på Første Verdenskrig. I de senere år er den blevet mere og mere populær, og folk fra alle samfundslag deltager i bønnerne rundt om i landet.
Jul
Julen er den vigtigste højtid i Danmark, både for børn og voksne. Vi fejrer julen hele december måned, men dagen, vi venter på er d. 24 december, som markerer Jesu Kristi fødsel. Julen er en tid, hvor familie, venner og kære samles og fejrer.