Monday, April 15th, 2024

3 tips til dig der skal være selvstændig for første gang

Går du med tanker om at lave dit eget firma, men er du lidt nervøs for at kaste dig ud i det, har vi her samlet en lille liste på et par tips, som kan hjælpe dig godt i gang.

 

Det kan være grænseoverskridende at kaste sig ud i livet som selvstændig, når du ikke har prøvet det før. Men er din ide god nok, skal det nok gå.

1 – Test om din idé virker inden du starter

Inden du siger dit arbejde op og kaster dig ud i livet som selvstændig med eget firma, kan det være en rigtig god ide at teste, om din ide rent faktisk holder vand, eller om du skal finde på noget andet, inden du satser hele butikken på det.

 

Det kan du eks. gøre ved at lave en prototype eller en MVP af dit produkt eller service og præsentere den for potentielle kunder for at høre, om det er noget, de kan bruge. Det kan være en god måde at teste vandene, og du kan få en god indikation af, om der er behov for din ide.

2 – Husk at selvstændige også kan have en a-kasse

Dernæst kan det være en god ide at minde dig om, at det også kan være en rigtig god ide at have en a-kasse som selvstændig. Du kan læse mere om at få en a-kasse lige her.

 

Det kan jo være, at du en dag ikke kan leve af din virksomhed længere, og at du er nødt til at lukke den. Så er det jo godt at have en sikkerhed i form af en a-kasse, hvor du har mulighed for at få dagpenge, når du måske er nødt til at lukke dit firma.

3 – Få hurtigt svar på dine spørgsmål online

Når du starter ud som iværksætter, er der sikkert en masse spørgsmål til alt ting, som du sidder og brænder inde med.

 

Derfor kan det være en god idé at finde dig nogle netværk og grupper online, hvor du kan stille alle de spørgsmål, du har behov for.

 

Amino er et godt iværksætterforum i Danmark med mange år på bagen, og her kan du også søge efter tidligere svar på samme spørgsmål, hvis det er.

 

På Facebook kan du finde mange grupper for iværksættere, mens du på LinkedIn kan finde mange selvstændige, som du kan connecte med, og som sikkert også kan give dig svar på et spørgsmål.