Friday, March 24th, 2023

Vælg økologisk junior sengetøj til dit barn

Der har aldrig været så meget fokus på miljø og kemi, som der er nu. Vi er heldigvis blevet meget bevidste om, at vi skal passe på hinanden og miljøet. Dette gælder i særlig høj grad for vores børn, som er særligt sensitive over for kemi og skadelige stoffer. Derfor er mange forældre fortalere for at vælge økologisk til deres børn. Vores sengetøj er det, børnene er i kontakt med i allerflest timer i døgnet, på nær deres tøj, naturligvis. Både udbud og efterspørgsel er derfor steget markant på økologisk baby og junior sengetøj.

Økologisk sengetøj til fordel for både barn og miljø

Der er mange fordele ved at vælge økologisk junior sengetøj frem for sengetøj med kemi. Dette tæller eksempelvis:

  • Bedre for miljøet
  • Uden hormonforstyrrende stoffer
  • Uden skadelige kemikalier
  • Naturligt blødt og lækkert
  • Undgå allergi

Værn om miljøet ved at vælge økologisk sengetøj til dit barn

Når du vælger økologisk, er du med til at værne om miljøet. Hvis vi alle gør en lille smule, bliver det til sammen til en stor forandring, der kan gøre en forskel. De økologiske tilvalg er med til at skåne vores grundvand mod skadelige kemikalier, ligesom vores atmosfære beskyttes mod skadelige udledningsstoffer.

Nej tak til skadelige kemikalier og hormonforstyrrende stoffer

Økologisk junior sengetøj er uden skadelige kemikalier og stoffer, der kan virke hormonforstyrrende. Særligt de små børn er meget sensitive over for kemikalier. De optager dem gennem den sarte barnehud, hvor de så lagres på ubestemt tid i kroppen.

Naturligt blødt sengetøj

Du kan sagtens finde junior sengetøj, der er fantastisk blødt og lækkert, uden det er tilsat en masse unødige stoffer. Økologisk bomuld er et fremragende tekstil til fremstilling af sengetøj. Ved at gå efter dette materiale, kan dit barn sove trygt og godt om natten.

Det allergivenlige valg

Endnu en fordel ved at vælge økologisk junior sengetøj er, at du undgår materialer, der kan fremprovokere allergi. Antallet af allergikere er steget markant i løbet af de seneste årtier. Det menes at kunne have sammenhæng med alle de kemikalier og stoffer, vi omgiver os med.

Har dit barn allergi, er det særligt vigtigt, at du går målrettet efter allergivenlige alternativer til barnets værelse, og ikke mindst sengen, hvor barnet opholder sig længe. Sørg for at vælge en dyne af god kvalitet, som er med naturfyld. Dun kan nemlig være en udløsende faktor ved nogle allergikere. Vælg så et godt sengetøj af økologisk bomuld, og så har du den perfekte soveplads til det allergiske barn.

Danske mærker med økologisk junior sengetøj i nordisk design

Der findes flere danske mærker, der fører junior sengetøj i økologisk bomuld af høj kvalitet, og som har nogle lækre designs. Disse mærker har alle det til fælles, at de designer lækkert junior sengetøj i flot, nordisk stil. Blandt disse kan du finde simple, minimalistiske designs i afdæmpede, støvede farver. Eller du kan finde junior sengetøj med de sødeste print, der tiltaler den lille barnesjæl. Særligt naturfarver, der trækker tråde til skovens idyl og flotte mønstre er topmoderne lige nu.