Thursday, August 18th, 2022

Sover du dårligt om natten?

Sover du dårligt om natten? Vågner du med træthed og en overbevisning om, at du ikke kan komme igennem dagen. Vidste du, at svaret faktisk kan ligge i, om du har fået nok af én type søvn? Det er nemlig den populære og såkaldte rem søvn. 

Hvad er REM søvn?

Du tænker nok lige nu: “hvad er rem søvn så, og kan du forklare mig mere, for jeg vil gerne sove godt?” Det er forståeligt, at du gerne vil sove godt. Hvis din rem søvn ikke fungerer optimalt, er det også altid en god idé at finde ud af hvorfor. Til at starte med nøjes vi dog med at forklare dig, hvad rem søvn er. 

REM søvn er den del af din sovecyklus, hvor du sover let. Det er her, du drømmer, og det er her dine øjne har mest aktivitet og bevæger dig hurtigere. Denne fase gør, at du er bedre i stand til at fordøje indtryk og løse problemstillinger. Derfor er det ikke svært at forstå, at når du ikke får nok af denne søvn, så føler du dig ikke klar til din nye dag. 

Find grunden til din dårlige søvn

Er du altid træt om morgenen? Som sagt kan det være, at du ikke får nok let søvn. Det kan heldigvis let løses. Her skal du bare prøve at fjerne alle ting, genstande osv., som kan være grund til, at du vågner. Du sover nemlig let i denne fase, og der skal ikke meget til at vække dig.

Kig på, om du vågner i en pøl af sved, om du føler din seng er let at bevæge sig i osv. Der kan være mange grunde til, at du sover dårligt og vågner meget. Det at vælge den rigtige seng er en af de største og bedste investeringer, du kan gøre dig. Du sikrer ikke kun en behagelig seng. Du sikrer også, at du og din hjerne kan samarbejde igennem selv de mest trælse dage, fordi I begge er ordentlig udhvilet. Derfor siger vi god jagt på din nye seng!