Sunday, February 5th, 2023

Sådan vælger du de bedste kontorstole for din virksomhed

En kontorstol er ikke bare en kontorstol, og arbejder du selv på kontor, ved du, hvor vigtigt det er med en god stol. Det er trods alt noget, du bruger i timevis i din dagligdag, så det duer ikke, hvis det byder på en dårlig oplevelse hver eneste arbejdsdag. Derfor er det vigtigt at vælge gode stole til kontoret.

Komfort og støtte

Det allervigtigste ved en god stol er, at den er behagelig at sidde i. Det giver ingen mening at sidde i en stol, som er ukomfortabel. Når kontorstolen er rar at sidde i, kan man også nemmere fokusere på sit arbejde, i stedet for at blive distraheret af smerter som resultat af stolens manglende støtte. Derfor skal du vælge stole til kontoret som er bløde, samtidig med at de har rigeligt med støtte. Hvis virksomheden er lille, kan I endda vælge at opmåle efter de personer, der skal sidde i stolene, så de passer helt perfekt til det individuelle menneske, der skal bruge stolen. Derudover kan man ofte tilkøbe nakkestøtte og armlæn, hvis det ikke allerede følger med. Du kan finde et stort udvalg af kontorstole på www.inventarland.dk.

Bevægelighed og tilpasning

Dog skal stolen ikke kun være komfortabel; den skal jo også helst være praktisk. En stol, der er meget stiv, kan være meget støttende, men det kan give problemer i forhold til stolens bevægelighed. Når man arbejder på kontor, sidder man nemlig ikke nødvendigvis kun og arbejder med ret ryg ved computeren. Man rækker ud efter dokumenter og filer i de nærliggende skuffer i kontoret, man tager måske et smut over til kollegaen med et spørgsmål, og man har generelt brug for at bevæge sig, samtidig med at man sidder ned. Derfor er det vigtigt, at stolen har hjul, at den har høj bevægelighed, og at den kan justeres efter højde.

Professionelt udseende

Selvom stolens udseende ikke er det vigtigste, er det stadig noget, der skal tages med i overvejelserne, når kontoret skal have nye stole. Det er generelt en god idé med de klassiske, elegante kontorstole i neutrale farver. Det giver et meget professionelt udtryk, hvis I har kunder, der ser kontoret, men det kan faktisk også hjælpe for dem, der selv arbejder der. Hvis stolen ligner en klassisk kontorstol, er det nemlig et udseende, som hjernen på forhånd forbinder med arbejde og koncentration. På den måde kan det blive nemmere for stolens bruger at finde fokus, og det kan endda give produktiviteten et boost. Hjernen forbinder nemlig aktiviteter med det sted, vi udfører dem. Der er en grund til, at kontorstole ikke ligner spisestole eller lænestole; vi laver noget helt andet i de typer af stole.

Sid ned og sid godt  

Arbejdet bliver meget nemmere at udføre, hvis man kan få lov til at sidde godt imens. En god kontorstol kan gøre en kæmpe forskel i hverdagen, så det er ikke noget, man skal undervurdere. Sørg for at få nogle gode kontorstole, der er komfortable, støttende, bevægelige, justerbare og flotte, og mærk forskellen på kontoret.