Wednesday, May 25th, 2022

Sådan sover du bedre om natten: Den ultimative guide

Søvn er vigtig for mennesker. Vi bruger omkring en tredjedel af vores liv på at sove, så det er ikke underligt, at vi for det meste er bekymrede for, hvordan vi kan sove bedre om natten. Når alt kommer til alt, er det jo det eneste, vi ønsker – en god nats søvn med masser af dyb søvn og at vågne op frisk om morgenen! Så hvordan får du styr på, hvad der vil virke bedst? Her er nogle tips, der kan hjælpe dig til bedre søvn.

  • Sørg for, at din madras er behagelig, og ikke for hård. En foldemadras er en god mulighed for folk, der gerne vil sove på farten, eller hvis du bare skal overnatte hos en ven. Køb en god madras. En hård eller for blød seng er ikke behagelig at sove i og kan føre til rygsmerter om morgenen, hvilket betyder, at du vil være vågen hele natten! Madrassen bør være medium-hård, som er den mest normale hårdhed. Men her skal du tage højde for din generelle, fysiske form, har du rygproblemer eller andre fysiske gener, kan det være nødvendigt at få en mere speciallavet madras. Her kommer boxmadrassen ind i billedet. Her kan du finde lige nøjagtig den madras, som passer til din krop. Find den bedste boxmadras her. 
  • Din hovedpude skal være blød, men stadig støtte, så den holder dit hoved lige, mens du sover. Hvis du ofte har ondt i nakken, så kan det være hovedpuden, der er synderen, da mange enden har en for blød pude, eller ligger helt forkert på den.
  • Sørg for at have en let, og varm dyne. Den må ikke være for tung og besværlig. Hvis du har tendens til at have det varmt, eller ligger uroligt om natten, kan en kugledyne måske passe bedre til dine præferencer. Sørg for, at bæreevnen på dynen er så høj som muligt, da det indikere dynens evne til at varme, men samtidig lade dig ånde.
  • Sørg for, at dit værelse er mørkt, køligt, og at der er stille. Hold gardinerne trukket for, for at blokere alt lys udefra eller fra gadelamperne. Lys får os til at tro, at vi stadig er vågne og opmærksomme, når vores kroppe i virkeligheden forsøger at sove – det kan føre til, at man ligger vender og drejer sig i en time eller mere, før man endelig falder i søvn. Derfor er en det en god ide, at montere mørklægningsgardiner i dit soveværelse.
  • Hvis du bor i et støjende område, kan du bruge ørepropper til at blokere for støjen. Sørg også for, at din telefon er på lydløs hele natten, så du ikke bliver forstyrret af notifikationer. Hvis man hører, at der er kommet en besked, kan man ligge og bruge tid og tanker på, hvem der har skrevet, og hvad det handler om.
  • Hold rummet køligt. Den ideelle temperatur er mellem 18 og 25 grader Celsius, så du skal måske tænde for en ventilator eller bruge en aircondition, hvis det er for varmt for dig. En ventilator er en god måde at holde luften i gang på uden at larme for meget.