Sunday, February 5th, 2023

Sådan lærer du dit barn klokken

Det er vigtigt, at man lærer sit barn eller sine børn klokken. Da det meste i livet tager udgangspunkt i klokken.

Ja du skal møde klokken 08. Og har fri klokken 16. Og vi skal til fest klokken 20, og i seng kl 24. Ja sådan er alt hele tiden bygget op omkring frk. klokken, som tiden også bliver kaldt.

Hvad skal du gøre for at lære dit barn klokken?

Du skal købe et børneur til børneværelset. Og det kan være et vækkeur, eller et vægur. Og det på væggen må gerne være med viser. Og så kan uret ved sengen, være med tal. Og det samme hvis du køber et armbåndsur, så må det godt være med digitale tal. Da det tit kan gøre det lidt nemmere for børnene. Og så kan man øve på det med viserne derhjemme.

Husk at øve dagligt med dit barn

Det er en rigtig god ide, dagligt at øve klokken med sit barn. Det kan være mens man sidder og spiser, og i starten kan man lære barnet, hvornår klokken er hel, og hvornår klokken er halv. Og når du kan mærke, barnet føler sig sikker i hvornår klokken er hel og halv. Så tager du kvart over,  og kvart i med i øvelsen.

Når barnet har lært hvornår klokken er halv, kvart i, hel og hvart over. Så kan man begynde at snakke om, hvornår klokken er 5 minutter i hel, og 10 minutter over hel osv.

Køb et aktivitetsur til din barn

En anden god ting, for at få barnet til at gå med et armbåndsur, og have lyst til at have uret på er. At hvis man køber et aktivitetsur til børn. Hvor der i sådan et ur er skridttæller, og man kan så udfordre sit barn i, hvem der går flest skridt på en dag.

Ja det synes børnene er rigtig sjovt. Og i sært, hvis de kan slå far og mor i antal af skridt hver dag. Og det kan de faktisk tit, da børnene som regel bevæger sig meget i børnehaven/ skolen samt sfoén.

Så rådet er. Træn klokken med dit barn hver dag. Og så lærer barnet hurtigt klokken.