Sunday, February 5th, 2023

Sådan kan proteinpulver hjælpe dig med dine træningsresultater

Er du glad for at træne? Så er det vigtigt, at du sørger for at spise rigtigt. Det er nemlig den mad, som du spiser, der giver dig den nødvendige energi til at kunne træne. Hvis du træner med henblik på at opnå en bedre fysik, er det også vigtigt, at du får nok proteiner. Det er nemlig dette næringsstof, der hjælper dig med at opbygge muskelmasse.

Hvis du har svært ved at få nok protein igennem din almindelige kost, kan det være en god idé at supplere med proteinpulver. Det er et pulver, der indeholder et højt niveau af protein. Derfor kan kosttilskuddet også hjælpe dig med at få nok protein igennem hele dagen. Køb proteinpulver her.

Det skal du vide om proteinpulver

Hvis du ikke har prøvet at købe kosttilskuddet før, kan det hurtigt virke uoverskueligt. Markedet er nemlig fyldt med både forskellige mærker og varianter. Inden du køber kosttilskuddet for første gang, bør du vide, at der overordnet skelnes mellem to former for proteinpulver:

  • Wheypulver
  • Kaseinpulver

Om wheypulver

Wheypulver bliver fremstillet af mælk. I fremstillingsprocessen bliver kasein samt en del af mælkefedtet skilt fra mælken. Det betyder, at det er den flydende valle, der er tilbage. Vallen bliver kørt igennem nogle fine filtre, der er fremstillet til formålet. På den måde bliver valleproteinet nemlig skilt fra mælkens andre ingredienser.

Det efterlader et koncentreret, flydende valleprotein tilbage. Valleproteinet bliver renset, hvilket er med til at gøre det endnu mere koncentreret. Bagefter bliver valleproteinet tørret, hvorefter det kan anvendes som wheypulver.

Wheypulver er den mest populære form for proteinpulver. Hvis du ikke har nogen for allergi eller madintolerance, bør du helt klart vælge wheypulver.

Om kaseinpulver

Kasein stammer også fra mælk. Kasein er længere tid om at blive både fordøjet og optaget i kroppen. Derfor er der også mange, der indtager denne type pulver inden de skal i seng. På den måde kan de sikre sig, at der altid er protein til stede i kroppen.

Hvis du overvejer at købe kaseinpulver, bør du vide, at denne type pulver indeholder en relativ stor mængde af laktose. Derfor egner pulveret sig heller ikke til dig, der måtte være laktoseintolerant.

Find din yndlingssmag

Engang fandtes der kun proteinpulver med såkaldt neutral smag. Det var ikke en smag, de fleste fandt særlig appetitlig. Heldigvis er der blevet udviklet meget på kosttilskuddet siden. Derfor kan du i dag få mange forskellige smagsvarianter. Blandt andet jordbær, chokolade og banan.

Derfor kan du også sagtens finde velsmagende proteinpulver, når du gerne vil benytte dig af kosttilskuddet.

Proteinpulver er ikke farligt

Fra tid til anden kommer der en skræmmekampagne i medierne, hvor nogle påstår, du bør undgå et højt proteinindtag, fordi det er livsfarligt.

Inden du fortryder dit køb, bør du vide, at det er en hypotetisk påstand. Der findes altså ingen videnskabelig evidens, der kan bakke påstanden op. Derfor er der heller ikke noget der tyder på, at proteinpulver er farligt at anvende.