Friday, December 3rd, 2021

Sådan finder du det perfekte smykke

Findes det perfekte smykke? Oftest ved man det ikke, før man støder på det. Det perfekte smykke er jo også en meget individuel smagssag, og derfor findes der mange smykke derude, der hver især vil opfattes som det perfekte smykke for enkelte personer. Hvis du aktuelt er på jagt efter et smykke, der skal passe til dig, er der nogle ting, du kan tage med i dine overvejelser, for at gøre jagten lettere. Et smykke er en meget personlig ting, der trods alt skal sidde synligt på dig, så hele omverdenen kan se det. Derfor bør det også udstråle netop det, du står for, i forhold til din stil og personlighed.

Tænk på din nuværende stil

Hvordan er din nuværende stil? Er du til tøj i neutrale og afdæmpede farver, der signalerer en person, der er i pagt med naturen? Så skal du måske gå efter smykker, der udstråler det samme, og altså undgå klassiske smykker med store perler og lignende. Det vil du måske alligevel vælge naturligt fra på grund af din tøjstil. Men det hele skal selvfølgelig passe sammen. Du kan derfor prøve at søge efter smykker med fx natursten eller med et naturligt og mere rustikt udtryk, fremfor de helt stilrene, blanke og klassiske smykker – som der findes mange af. Og på den måde har du allerede indsnævret dine muligheder væsentligt.

Undersøg mulighederne online

At søge online er nemlig en god måde at undersøge de generelle muligheder. For i princippet har du slet ikke styr på, hvad der findes derude. Det finder du først ud af, når du begynder at researche – og det er da også i denne fase, at der sker det spændende, at  du opdager en masse nye smykker, som kan være dine potentielle personlige smykker.

Find inspiration ved andre

Du kan også altid kigge på de mennesker, du omgiver dig med. Hvilke smykker går de med? Her er faktisk en masse inspiration at hente, og måske du får små åbenbaringer eller den helt store og gode idé, der viser sig at få dig på helt rette spor i forhold til jagten på dit kommende smykke.

Søg efter billeder at holde dine tanker oppe imod

Og så er det også altid en god idé at søge helt åbent efter forskellige billeder, du kan bruge som inspiration. Her handler det bare om at finde en masse forskellige billeder af smykker, der siger dig noget, og så ellers fornemme, hvad du kan få ud af dem. Måske de igen er med til at skabe små åbenbaringer, der får dig guidet helt på rette vej.

Hvis du har fundet rav, kan du få lavet det til et smykke

Ja, og den mest spændende og endnu mere personlige mulighed er naturligvis, hvis du har været så heldig at finde et stykke rav. Dette kan du nemlig gå ned med til en guldsmed og få omdannet til at indgå i et smykke. Alt afhængig af størrelsen, kan ravet blive et fint vedhæng i en halskæde, eller en del af en ring eller et armbånd. Det er altid betagende, når man ser smykker med rav.