Thursday, August 18th, 2022

Så svært er det at få erstatning fra vaskehallen

Selvom du står med nogle meget konkrete beviser i hånden for at vaskehallen har gjort skade på din bil, kan det være mere end almindeligt svært at gøre vaskehallens ejere ansvarlige og dermed få tilkendegivet en erstatning. 

Alle, der ejer en bil, ved det. 

Vaskehallens børster, overfladebehandlinger m.m. gør enorm stor skade på ens bil, mens de egentlig forgiver at gøre noget andet: Nemlig at rengøre den! 

Ikke desto mindre, kører vi allesammen trofast hen til den samme vaskehal igen måned efter måned for at få den samme maskinevask, der ganske rigtigt er rigtig god til at tage lidt overfladesnavs, men som jo overhovedet ikke rengør bilen i dybden. 

Her er i bedste tale om en overfladebehandling, der får bilen til at se pæn ud, men ikke gør den ren. 

Men det er vigtigt, at du husker at gøre din bil ren. 

I enhver privatøkonomi repræsenterer en bil familiens væsentligste aktiv. På samme måde som jeres hus, repræsenterer den en værdi, som kan falde eller stige alt efter hvordan den behandles. 

Da det dog mere er reglen end undtagelsen, at biler falder i værdi fremfor at stige, så er din væsentligste opgave at sørge for, den ikke falder for hurtigt i værdi. 

Det sikrer du dig først og fremmest ved at passe godt på den, og ved at sørge for den faktisk bliver gjort ren og ikke bare ser pæn ud.

Såfremt du f.eks. ønsker en ren undervogn, er vaskehallens programmer slet, slet ikke nok. Den bør derimod spules med f.eks. en vandslange, men endnu bedre: Med ren damp. 

Det er bedst, at det bliver gjort manuelt, for det forholder sig faktisk sådan, at selvom du kan bevise, vaskehallen har været direkte årsag til synlige skader på din bil, så er det meget svært at gøre dem erstatningspligtige. 

De er nemlig kun ansvarlige for skader, der skyldes f.eks. manglende vedligeholdelse af vaskehallen eller eventuelle fejl, men altså ikke skader denne må påføre din bil.

Af samme årsag kan det altså godt betale sig at gøre manuelt, men det betyder ikke nødvendigvis, at du selv skal gøre det. 

Der er efterhånden opstået en lang række alternativer til vaskehallen, herunder nordjyske SteamCleaner, der rengør din bil indvendigt og udvendigt med 100 % ren damp. 

Du kan vælge at benytte SteamCleaner eller et andet firma, men ikke desto mindre, bør du for din bils skyld overveje de manuelle løsninger, således den bevarer sin værdi i så lang tid som muligt. 

Jeg håber, det har givet stof til eftertanke.