Saturday, December 2nd, 2023

Så meget babytøj skal du have til en nyfødt

Når der kommer et lille nyt familiemedlem, skal man selvfølgelig også ud at købe en helt ny garderobe. Som ny forælder kan det dog være noget af en udfordring, fordi hvor meget tøj skal man egentlig have? Babyer vokser hurtigt, så det er også svært at vide, hvilke størrelser, man har brug for. Vi har derfor udarbejdet denne artikel for at give dig lidt ideer til, hvordan du kan sammensætte startpakker til den nyfødte.

Få styr på babystørrelserne

Inden du går i gang med at købe ind, er det en god idé at gøre sig lidt tanker om, hvilken størrelse du får brug for. Når det kommer til babytøj, skal du tage stilling til cm, måneder eller år. De fleste babyforretninger sælger fra størrelse 50 cm – og det er faktisk den anbefalede størrelse til nyfødte. Det er dog en størrelse, som kun passer i maks. en måned, så vi anbefaler, at du helt skipper den størrelse og begynder med størrelse 56.

Basispakken

Der er ikke et endegyldigt svar på, hvor meget babytøj man reelt har brug for. Det er dog en god start af have tøj til en hel uge – og derfor kan 7-7-7 være en god huskeregel. Det sikrer nemlig også, at du ikke SKAL vaske tøj hver eneste dag for at have tøj til babyen, også selvom du måske skal skifte tøj en gang eller to om dagen. Det er også en måde at skabe en mere bæredygtig garderobe, da du så får brugt alt tøjet. Hvis man har for meget tøj, sker det, at babyen simpelthen når at vokse ud af tøjet, før det kan nå at blive brugt.

Basispakken består således af 7 bodyer, 7 heldragter eller sæt og 7 par strømper. Du har så ét lag inderst, ét lag yderst og et par sokker til hver dag i ugen. Vi anbefaler her, at du sørger for at vælge tøj i farver, der passer sammen. Det gør det nemmere for dig at finde tøj om morgenen, når garderoben er fleksibel og passer sammen på kryds og tværs.

Udvidet startpakke

Det kan være meget svært at nøjes, når det kommer til babytøj – især fordi der er så meget sødt babytøj. Vi kommer derfor her med vores bud på, hvordan startpakken kan udvides lidt, uden at den ender med at blive alt for stor.

Den udvidede startpakke består således af alt fra basispakken og 1 par leggins, 1 par bukser, 2 bluser, 2 cardiganer, strømpebukser, savlesmække og stofbleer. Der er dog ikke kun én måde at sammenstykke en udvidet startpakke på. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Køb børnetøj fra Joha

Hvis du leder efter et godt brand af børnetøj, så anbefaler vi altid børnetøj fra Joha. Al deres børnetøj er lavet i kompromisløs kvalitet med en holdbar pasform og lækkert design. Når du køber børnetøj fra Joha får du altså lækkert basis og moderne børnetøj, alt lige fra bodyer og heldragter til bukser og elefanthuer. Du kan finde et stort udvalg af børnetøj fra Joha hos babygear.dk.