Sunday, February 5th, 2023

Robotplæneklipper – en god løsning til dit sommerhus

Når det er tid til sommerferie med familie og venner, vil de fleste gerne have fokus rettet mod kvalitetstid og afkobling. Det handler om at få ladet batterierne op inden arbejdet igen kalder.

Men din græsplæne tænker ikke over at det er ferietid, og at du gerne vil slappe af. Tværtimod vokser græsset som regel med god fart i sommerferieugerne. Og vi kan vel godt blive enige om at du hellere vil på sightseeing med familien, nyde en kold øl på terrassen eller smide et par bøffer på grillen fremfor at skulle svede med græsslåningen i sommervarmen.

Er du sommerhusejer, vil du sandsynligvis tilbringe en god del af din sommerferie der … men her slipper du heller ikke for at skulle slå græsplænen. Og du vil jo faktisk bare helst smække stængerne op og nyde din velfortjente ferie, ikke?

Nyd sommerhusferien – og lad robotplæneklipperen klare arbejdet

Anno 2020 er verden præget af universel high-tech – kort sagt er teknologien blevet så intelligent at vi knapt nok kan begribe det. Robotplæneklipperen er et af disse teknologiske vidundere, som mange nok havde forventet ville forblive noget man kun kunne opleve i science fiction-film.

Helt tilbage i 1969 blev den første patentsøgning på en robotplæneklipper indgivet af en amerikansk opfinder, men først omkring 1995 begyndte robotplæneklipperen så småt at vinde frem i private haver. Siden har teknologien taget stormskridt, og i dag er en robotplæneklipper fast inventar i et utal af haver verden over.

Har du en robotplæneklipper eller overvejer du at investere i en, så giver det god mening at tage din ”arbejdsmakker” med på sommerhusferien. Så slipper du nemlig for at slå græs og kan nyde feriedagene uden at skulle bekymre dig om, at du også lige skal nå at slå græsset inden svigerforældrene kommer til grillaften.

Robotplæneklipper – et hav af fordele

Når først du har sluppet robotten løs i din have, har du også inviteret et hav af fordele indenfor. Der er efterhånden kommet mange modeller og varianter af robotplæneklippere på markedet, og derfor behøver det heller ikke længere at være en prismæssigt voldsom investering, der får dig til at hive dig selv i håret. Priserne på robotplæneklippere afhænger både af mærke og hvilket behov du har, men det er afgjort muligt at finde en robotplæneklipper i god kvalitet til en fornuftig pris.

Uanset fra hvilken prishylde du vælger din robotplæneklipper, vil du hurtigt opdage at en robotplæneklipper støt og roligt vil tjene sig selv ind i forhold til drift og effektivitet.

I forhold til en motorplæneklipper, besidder en robotplæneklipper billige driftsomkostninger. Så længe du rengør, servicerer og opbevarer robotplæneklipperen efter fabrikantens forskrifter, har du for så vidt kun udgifter til el og skift af klinger. De eldrevne robotplæneklippere er selvsagt meget mere miljøvenlige end traditionelle motorplæneklippere.

I henhold til den intelligente teknologi, som robotplæneklipperen er udviklet under, så vender den selv tilbage til ladestationen, når den mangler strøm.

Hvis du har et sommerhus, og gerne vil anvende robotplæneklipperen på dit sommerhus’ græsarealer, tænker du måske om det kan betale sig – er græsplænen ved mit sommerhus stor nok?

For at få optimal effekt ud af din robotplæneklipper, lyder tommelfingerreglen at din have minimum bør være 80-100 m2. Men når vi taler om sommerhusarealer, vil det næppe være en af de største overvejelser, da robotplæneklipperen her anvendes som et supplement til haven ved din helårsbolig.

Ønsker du at anvende din robotplæneklipper ved dit sommerhus eller eventuelt dele den med din nabo eller et familiemedlem, så kan robotplæneklipperen nemt have to forskellige ”arbejdspladser”. To forskellige installationssteder til robotplæneklipperen kræver blot to ladestationer og to løkkekabler.

En anden fordel ved en robotplæneklipper er, at langt de fleste moderne modeller er ekstremt støjsvage, så du hverken generer dig selv eller det øvrige feriefolk i sommerhusområdet.

Anvender du en robotplæneklipper giver du samtidig din græsplæne de optimale betingelser, i og med at robotten klipper græsset i korte ”totter”, så du slipper for at rive det klippede græs sammen. Det fungerer som gødning for din plæne. De hyppige klipninger med robotplæneklipperen giver dig en græsplæne, der altid ser sund og velplejet ud.

Ingen synes det er sjovt at blive udsat for tyveri – heller ikke hvis din robotplæneklipper pludselig er væk. Heldigvis er mange robotplæneklippere i dag udstyret med pinkode, så robotten er ret så værdiløs for en potentiel tyv.

Skulle uheldet være ude, dækker din indboforsikring til fritidshusforsikringen som regel også hvis din robotplæneklipper skulle blive stjålet fra din sommerhushave. Mange forsikringsselskaber dækker kun tyveri af robotplæneklippere i vinterhalvåret, når sommerhuset er beboet. Hvis du opbevarer en robotplæneklipper fast i dit sommerhus, så sørg altid for at den er låst inde i et udhus eller lignende, når du ikke bor i sommerhuset. Bliver robotplæneklipperen fra et aflåst opbevaringsrum, dækker indboforsikringen året rundt. Er du i tvivl, kan du altid kontakte dit forsikringsselskab.  

God sommer!