Sunday, September 26th, 2021

Rejse til Maldiverne

Maldiverne, formelt Republikken Maldiverne, er en lille arkipelagisk stat i Sydasien beliggende i Det Indiske Hav. Det ligger sydvest for Sri Lanka og Indien, omkring 700 km (430 mi) fra det østlige kontinents fastland. Kæden på 26 atoller strækker sig fra Ihavandhippolhu Atoll i nord til Addu Atoll i syd (over Ækvator). Maldiverne består af et område, der strækker sig over ca. 298 kvadratkilometer, og er blandt verdens mest geografisk spredte suveræne stater sammen med den mindste orientalske nation efter land og også med omkring 557.426 indbyggere den 2. mindst folkerige nation i Asien. Malé er hovedstaden og den mest beboede by, almindeligvis kaldet “King’s Island“, hvor de gamle kongelige dynastier regerede for sit centrale område.

Den maldiviske økæde findes på Chagos-Laccadive Ridge, en betydelig ubådskæde af bjerge i Det Indiske Ocean; dette danner ligeledes en jordbundet økoregion sammen med Chagos Island Chain og også Lakshadweep. Med en almindelig jordoverflade højde på 1,5 meter (4 fod 11 i) over havets overflade, samt et højest mulige naturlige punkt på kun 5,1 meter (17 fod), er det verdens lavest liggende nation.

I det 12. århundrede nåede islam det maldiviske øhav, der blev kombineret som et sultanat, der etablerede stærke kommercielle såvel som kulturelle bånd til Asien og Afrika. Fra midten af 1500-tallet kom området under de europæiske kolonimagters forstærkende virkning, og Maldiverne blev et britisk protektorat i 1887. Frihed fra Det Forenede Kongerige var tilgængelig i 1965, samt en regeringsrepublik blev etableret i 1968 med en valgt People’s Majlis. I de kommende år har der været politisk ustabilitet, bestræbelser på demokratiske reformer samt økologiske hindringer som følge af miljøændringer.

Maldiverne blev et etablerende medlem af Den Sydøstlige Organisation for Regional Deltagelse (SAARC). Det er ligeledes deltager i FN, Commonwealth of Nations, Organisationen for Islamisk Samarbejde og også den alliancefri aktivitet. The Globe Financial institution kategoriserer Maldiverne som havende en øvre middelklasse indtjening økonomiske situation. Lystfiskeri har historisk set været den dominerende finansielle aktivitet, og er fortsat den største industri uden tvivl, overholdes af den hastigt voksende turisme marked. Maldiverne pris “høj” på Person Growth Index, med per capita indtjening dramatisk højere end forskellige andre SAARC lande.

Maldiverne tilhørte Commonwealth fra juli 1982 og frem til at trække sig ud af organisationen i oktober 2016 i protest mod påstande fra de andre nationer om krænkelser af borgerrettigheder og svigtende demokrati. Maldiverne vendte tilbage til Republikken den 1. februar 2020 efter at have afsløret beviser for drift af autonome procedurer og fremtrædende støtte.

Maldiverne indeholder 1.192 rev øer organiseret i en dobbelt kæde af 26 atoller, der strækker sig langs en størrelse på 871 kilometer nord til syd, 130 km (81 miles) øst til vest, spredt over omkring 90.000 kvadratkilometer (35.000 sq mi), hvoraf kun 298 km2 (115 sq mi) er tørt land, hvilket gør dette til en af klodens mest spredte nationer. Den ligger mellem breddegrader 1 ° S og 8 ° N, samt længdegrader 72 ° samt 74 ° E. Atollerne består af online rev og også sandbanke, der ligger på toppen af en ubådsryg 960 km lang, der stiger hurtigt fra midt i Det Indiske Ocean og også løber nord til syd.

Lige i nærheden af den sydlige ende af denne naturlige koralrev barrikade gøre 2 åbne strømme tillade sikker skibsfart fra den ene side af Det Indiske Ocean til den anden via territorialfarvande Maldiverne. Med hensyn til forvaltningsmål organiserede den maldiviske forbundsregering disse atoller i 21 administrative afdelinger. Den største ø Maldiverne er Gan, som tilhører Laamu Atoll eller Hahdhummathi Maldiverne. I Addu Atoll er de vestlige øer forbundet med veje over revet (i fællesskab kaldet Link Road), og også vejens samlede længde er 14 km.

Maldiverne er den laveste nation på planeten, med maksimal og også almindelige naturlige jorden grader på kun 2,4 meter (7 fod 10 i) og 1,5 meter (4 ft 11 i) over havets overflade, specifikt. I områder, hvor der findes byggeri og anlæg, er dette ikke desto mindre faktisk blevet forbedret til mange meter. Mere end 80 procent af landets jord består af koraløer, der stiger mindre end en meter over vandstanden. [79] Maldiverne er derfor i høj fare for at blive nedsænket på grund af stigende vandstand. FN’s miljøpanel har faktisk advaret om, at havstigningen i øjeblikket vil være høj nok til at gøre Maldiverne ubrugelige i 2100.

Maldiverne har et tropisk regnskyl (Am) under Köppen-miljøkategorien, som påvirkes af den store landmasse i Sydasien mod nord. Fordi Maldiverne har den mest overkommelige højde af enhver nation over hele verden, temperaturen er ofte varmt og også typisk fugtig. Synligheden af denne landmasse udløser differentieret boligopvarmning af jord og vand. Disse variabler modregne en bølge af fugt-rige luft fra Det Indiske Hav over Sydasien, forårsager den sydvestlige monsun. 2 perioder styrer Maldivernes vejr: den helt tørre sæson forbundet med vintermånederne nordøstlige regnskyl samt regntiden forbundet med den sydvestlige monsun, som bringer solide vinde og tornadoer.

Skiftet fra den tørre nordøstlige regnskyl til den fugtige sydvestlige monsun sker i hele april og maj. I løbet af denne periode, tilføjer den sydvestlige vind til dannelsen af den sydvestlige storm, som kommer til Maldiverne i begyndelsen af juni samt varer indtil udgangen af november. Ikke desto mindre er vejret mønstre Maldiverne ikke altid opfylder regnskyl mønstre i Sydasien. Den årlige nedbør gennemsnit 254 centimeter (100 i) i nord og også 381 centimeter (150 i) i syd.

Den monsunpåvirkning er bedre i den nordlige del af Maldiverne end i syd, endnu mere påvirket af de ækvatoriale strømme.

Den almindelige høje temperatur er 31,5 grader Celsius, og også det gennemsnitlige lave temperaturniveau er 26,4 grader Celsius.

Miljøhensyn ud over stigningen i vandstanden består af dårlig affaldsbortskaffelse og også indbrud i kystlinjen. Selv om Maldiverne holdes relativt pletfri og lidt affald kan findes på øerne, ingen god skrald bortskaffelse hjemmesider findes. Størstedelen af skraldet fra Malé og også andre feriesteder dumpes blot i Thilafushi.

31 beskyttede områder leveres af Ministeriet for Indstilling samt Energi samt Environmental Protection Agency (EPA) i Maldiverne.

Maldiverne fortsatte med at være for det meste uidentificeret for turister indtil begyndelsen af 1970’erne. Kun 189 øer er hus til sine 447.137 indbyggere. De forskellige andre øer bruges fuldt ud til finansielle mål, hvoraf turisme såvel som landbrug er de mest førende. Turist udgør 28% af BNP og mere end 60% af Maldivernes fx indtægter. Over 90% af den føderale regerings skatteoverskud stammer fra importansvar og turismerelaterede skatteforpligtelser.

Væksten i turist fremmet den samlede udvikling af landets økonomiske situation. Det skabte lige og også indirekte arbejde samt indtjeningsgenereringsmuligheder i forskellige andre relevante sektorer. De allerførste feriehoteller blev åbnet i 1972 med Bandos Island Hotel og også Kurumba Village (det nuværende navn er Kurumba Maldiverne), som forvandlede Maldivernes økonomi.

Ifølge turistministeriet ændrede indførelsen af turisme i 1972 den økonomiske situation og flyttede hurtigt fra afhængighed af fiskeri til turist. I simpelthen 3 og også en halvtreds procent år, endte industrien med at blive den primære indtægtskilde. Turisme var ligeledes landets største internationale valuta lønmodtager og den største enkeltstående faktor for BNP. Fra 2008 tilbød 89 hoteller på Maldiverne over 17.000 senge og var vært for over 600.000 rejsende årligt. I 2019 involverede over 1,7 millioner besøgende øerne.

De forskellige resorts boostet fra 2 til 92 i mellem 1972 og også 2007. Siden 2007 havde over 8.380.000 rejsende tjekket Maldiverne ud. 

Landet har 6 arv maldiviske koralrev moskeer leveres som UNESCO foreløbige steder. 

Besøgende på Maldiverne kræver ikke at ansøge om visum før ankomst, uanset deres oprindelsesland, forudsat at de har en legitim nøgle, bevis for fremrejse og kontanterne for at være selvforsynende, mens de er i nationen.

Mange besøgende kommer til Velana International Flight Terminal, på Hulhulé Island, der støder op til ressourcerne Malé. Lufthavnsterminalen betjenes af fly til og også fra Indien, Sri Lanka, Doha, Dubai, Singapore, Istanbul samt betydelige flyterminaler i Sydøstasien sammen med chartre fra Europa. Gan Airport terminal, på den sydlige atoll af Addu, serverer også en international flyvning til Milano adskillige gange om ugen. British Airways bruger lige ture til Maldiverne omkring 2 – – 3 gange hver uge.

Maldivernes kultur er påvirket af kulturerne hos personer fra forskellige etniske kulturer, der faktisk har bosat sig på øerne, mens de var.

I betragtning af at reklamen fra det 12. århundrede også var påvirker fra Arabien i sproget og også kulturen i Maldiverne på grund af konverteringen til islam og også dens plads som en korsvej i det centrale Indiske Hav. Dette skyldtes den lange handelsbaggrund mellem den meget østlige og den centrale øst.

Reflekterende over dette er den virkelighed, at Maldiverne har haft den højest mulige landsdækkende adskillelse sats i verden i flere årtier. Dette, er det hypotese, er på grund af en blanding af liberale islamiske politikker vedrørende skilsmisse og rimeligt løsnet ægteskab obligationer, der er blevet bestemt som typisk i ikke-og semi-stillesiddende personer uden en historie af helt udviklet landbrugs-bolig eller erhvervsejendomme og også slægtskab forbindelser.

Velana International Airport er den primære portal til Maldiverne; Det er tæt på hovedstaden Malé samt er omkranset af vand. Internationale rejser er tilgængelige på statsejede Island Air travel Provider (mærkevarer som Maldivian), der kører til næsten alle Maldiverne bolig lufthavn terminaler med en række Bombardier Dash 8 fly, og også en A320 med verdensomspændende service til Indien, Bangladesh, Kina og Thailand.

I Maldiverne er der tre vigtigste måder at rejse ind mellem øer: med indenrigstur, med vandflyver eller med båd. [146] I en årrække var der to vandflyvere, der opererede: TMA (Trans Maldivian Airways) samt Maldivian Air Taxi, men disse fusionerede i 2013 under navnet TMA. Vandflyverflåden består totalt af DHC-6 Twin Otters. Der er desuden et andet flyselskab, Flyme, som opererer med ATR-fly til indenrigsflyterminaler, primært Maamigili, Dharavandhoo og også nogle andre. Manta Air starter sin allerførste arrangerede vandflyver service. Dens vandflyverflåde består af DHC-6 Twin Otter fly. Ud over vandflyverløsningen bruger Manta Air ATR 72-600-fly til at køre indenrigsrejser til Dhaalu Flight Terminal, Dharavandhoo Airport Terminal og Kooddoo Flight terminal fra hovedterminalen Velana International Flight. [147] Afhængigt af afstanden til location øen fra flyveterminalen, resorts arrangere speedbåd overførsler eller vandflyver ture direkte til udvej øen anløbsbro for deres gæster. Talrige daglige flyvninger kører fra Velana International Airport Terminal til de 12 indenlandske såvel som verdensomspændende lufthavnsterminaler i landet. Planlagte færger opererer desuden fra Malé til de fleste atoller. Den typiske maldiviske vandscooter kaldes en dhoni. Speedbåde såvel som vandflyvere har ofte en tendens til at være meget dyrere, mens rejser med dhoni, selvom de er langsommere, er rimeligt mere overkommelige og problemfri.