Saturday, December 2nd, 2023

Parterapi er for alle aldre

Parterapi er for alle aldre

Parterapeuter i København møder par i alle aldre, og de kommer med mange forskellige udfordringer. Det kan være alt fra det yngre par, der pludselig er kastet ind i det travle hamsterhjul, og som har committet sig til alt for meget på en gang. Så meget er de nærmest virker overvældet og fanget.

Ofte kan det være det det lidt yngre par, som egentlig gerne vil have, at det skal være dem resten af livet, men hvor de pludselig og ret overraskende oplever, hvordan det er blevet svært at være par sammen, fordi der starter et mønster op mellem dem, som har overrasket dem. Det er par, som hver især er bevidste om at de har temaer med ind i deres relation, som spænder ben for dem, og som gør det svært at være sammen, selvom de kan mærke at de er tiltrykket af hinanden. Og som sagt gerne vil skabe en familie sammen.

Der er også en del par, som har været i parterapi København før om som nu kommer igen, fordi de synes, at tingene er gået lidt i stå. Og så tager de hul på processen igen. Disse par har typisk været mange år sammen men oplever måske at samspillet mellem dem er blevet lidt slidt, fordi de har jo stadig rigtig meget lyst til intimiteten og kærligheden med hinanden.

De mange år, der er gået har nok skabt en god og nær relation med tryghed men der er måske også kommet en træghed og en selvfølgelighed ind i kærlighedsrelationen som gør, at forholdet kører lidt for meget på rutinen, og hvor der ikke er noget, der rigtig overrasker længere desværre.  Der er ingen tvivl om, at respekt og tillid måske nok er de vigtigste byggeklodser i et sundt og levende kærlighedsforhold, for respekterer vi ikke hinanden, kan vi ikke have tillid til hinanden, og så går kærligheden desværre mod et totalforlis.