Wednesday, May 25th, 2022

Når sommerhyggen kammer over.

Når sommerhyggen kammer over.

For mange er sommertiden li med grill hygge og vin på terrassen. Mange statistikker viser at alkoholforbruget stiger, nå vi hygger og holder fri. Vi er sikkert mange der synes det er lidt hyggeligere at grille med en kold øl i hånden, eller et godt glas rødvin for den sags skyld. En genstand kan hurtigt blive til mange, hen over en aften, når der også skal lidt ekstra godt at drikke til maden. For mange er det ikke noget problem, at genstandende måske hober sig lidt op, i ferieperioden, men de finder hurtigt tilbage til normalen, når sommeren går på held og hverdagen igen indfinder sig.

Desværre er der også en lille gruppe mennesker, der bliver hængende i feststemningen og den store mængde hverdags alkohol, når resten af Danmark vender tilbage til daglig dagen, for den gruope er der stor risiko for at et hyggeligt alkoholforbrug udvikler sig til et alkohol misbrug eller måske endda på sigt til et decideret afhængighed af alkohol. Gruppen er måske langt større end de fleste af os forestiller os, ifølge nye tal fra sundhedsstyrelsen er der lige i underkanten af 600.000 der har et skadeligt overforbrug af alkohol.

Nedsæt overforbruget.

Ifølge mange førende eksperter, kan det være meget svært eller næsten umuligt for mange, selv at nedsætte deres alkoholforbrug uden professionel hjælp. Mange forsøger selv over en igennem en lang periode, at nedsætte forbruget eller at ændre drikkevaner, men må hurtigt erkende, at de vender tilbage til deres tidligere drikke mønstre.

Det kan derfor være en god ide at søge professionel alkoholbehandling, hvis du er ved at udvikle et skadeligt overforbrug af alkohol. De eksperter vi har talt med gør opmærksom på at der kan være stor forskel på at have et alkoholmisbrug og at have udviklet alkoholafhængighed, har man først udviklet alkoholafhængighed kan man ikke lære at nedsætte eller kontrollerer sit forbrug, men vil have brug for en alkoholbehandling, som fokuserer på total afholdenhed resten af livet. for langt de fleste med et skadeligt overforbrug er det derimod muligt at lære at have et afbalanceret forhold til alkohol. Det er dog en forudsætning at man søger alkoholbehandling i tiden inden et overforbrug og misbrug har udviklet sig til alkoholafhængighed.

Er din sommerhygge, med lidt ekstra genstande, blevet til almindelig hverdag? eller har du udviklet et overforbrug af alkohol af andre grunde, er det tilrådeligt ikke bare at stå til, men at søge hjælp og rådgivning i tide.