Monday, April 15th, 2024

Miljøvenligt tøj og bæredygtig mode

Tænk engang hvor heldige vi er, vi lever i en tid hvor vi for alvor er gået i gang med at arbejde med den grønne omstilling. Vi har muligheden for at sætte de frø i verden, som vores børn og børnebørn vil opleve som store og udviklede projekter. Et af frøene er modeindustrien, som i disse dage i høj grad er drejet den grønne retning med miljøvenligt tøj og mode i alle afskygninger. Vi ser det både i form af økologiske opdyrkelsesmetoder, genanvendeligheden der blomstre, de upcyclede metoder der ses i både vilde og kreative løsninger. Så ser vi den i label ordninger og certificeringer, i overskrifter i aviserne og på influencernes SoMe og blogindlæg. Vi ser den omtalt af youtubere og protestanter i jakkesæt. Den er overalt omkring os. Og det er for fedt. 

Tænk engang at de i 70´erne satte de første spæde skibe i søen, og det er dem vi sejler videre på i dag. Hvordan ser de grønne skibe ud, når vores børnebørn er vokset op, og hvor skal de sejle hen. 

Jeg ser så mange muligheder, og kan næsten ikke få armene ned, når jeg tænker på at lige præcis mine handlinger kan være med til at gøre den forskel som de vil kunne mærke til den tid. 

Science fiction eller grøn handlekraft, du vælger selv

Det kan næsten føles som en lille science fiction nu hvor jeg bare sidder her og taster derudaf, med tankerne sporet ind på fremtiden og hvad der mon kommer til at ske. Men lander vi lige på jorden engang igen, så er det jo egentligt meget simpelt. Vi kan kun rigtigt forholde os til hvad vi selv gør. Hvad andre gør eller ikke gør er jo helt og aldeles ude af vores hænder. Så jeg står for at tage sagerne i egne hænder hvis det på nogen som helst måde er muligt, og så egentlig eller bare gå i gang. Og jeg jubler over at see at der er så mange der allerede gør det. Tak fordi du læste med i dagens lille skriveri og ha det skønt til vi læses ved igen.