Tuesday, September 26th, 2023

Leder du efter dit næste salgstalent?

Hvis du leder efter dit næste store salgstalent, så er du ikke den eneste. I 2021 er de fleste dygtige sælgere allerede i job, og mange af dem der ikke er, har større krav og flere præferencer end nogensinde. Efterspørgslen er nemlig højere i dag, end den har været i mange år. I dette blogindlæg giver vi nogle gode råd til dig der skal ud og have fundet dygtig sælger til dit team.

 

Hvordan finder man det bedste match?

Har du søgt efter din nye medarbejder tidligere, men ikke haft held med at finde ham/hende, så skal du ikke give op. For selvom det kan være svært, og du måske endda allerede har opslået jobopslaget flere steder uden at få (nok) relevante ansøgning, så er der hjælp at hente. Der findes bl.a. virksomheder som hjælper med rekruttering og headhunting af sælgere til dagligt. De bruger ofte deres veludviklede netværk i salgsverdenen og har dermed gode forudsætninger for at finde dig et godt match til netop din virksomhed.

Når man benytter sig at et rekrutteringsbureau med speciale i salgsmedarbejdere, så får man ikke bare hjælp fra eksperter, men også adgang til nogle sælgere, som ellers ikke havde set dit jobopslag. Rekrutteringsbureauerne kender oftest også til kandidaternes referencevirksomheder, og kan derfor ofte gennemskue, om kandidaten har gode forudsætninger for at løfte din virksomheds salg.

Søger du en meget konkret profil, som fx en sælger med ingeniørbaggrund, 10+ års erfaring med salg osv., eller til en konkret stilling som fx salgschef eller salgsdirektør, så bør du evt. overveje headhunting, da disse salgsprofiler ikke hænger på træerne.

 

Hjælp til rekruttering eller headhunting

Rekrutterings- og headhunting-bureauer som fx www.dedikation.dk er specialiserede i at matche salgsprofiler med virksomheder er oftest rigtig gode til at vedligeholde deres netværk, og har derfor meget gode forudsætninger for at finde en salgsprofil som passer godt ind i din virksomhed eller dit team.