Wednesday, May 25th, 2022

Køb melorme til fuglene

Det er hyggeligt med fugle i haven

Langt de fleste med adgang til have, terrasse eller lignende, nyder at se på de mange små fugle. De kommer som regel af sig selv, hvis der er fødemuligheder.

Det kan også være en god ide at opsætte fuglehuse/boliger til fuglene. Her kan du også styre, hvilke fugle du vil favorisere. Det kan gøres ved at variere hulstørrelsen. På nettet kan du finde info om,hvilke hulstørrelser der passer til hvilke fuglearter.

Det er dog nemt at lokke endnu flere fugle til, hvis du giver dem flere fodermuligheder. Den klassiske er at bygge et foderbrædt eller et foderhus. Alternativt kan man også ophænge “foder-bolde”, som typisk består af fedtstof og frø.

Noget af det mest effektive er dog at immitere naturen med levende foder insekter.

Køb melorme til dine fugle-venner

Fugle lever i høj grad af insekter, og de spiser næsten alt, hvad der kryber og kravler. Hvis du selv vil anskafe dig insekter, er melorme noget af det billigste på markedet. Du kan købe melorme på nettet, eller få dem hos dyrehandlere og andre specialforretninger.

Melormene kan serveres for fuglene i en skål med glatte sider. Her vil melormene ikke kunne kravle ud, men fuglene kan stadig kommer til. Og der vil med garanti ikke gå mange minutter, før fuglene spotter, at der er serveret “fredags-slik”.

De kan simpelthen ikke stå for labre larver, der kribler og krabler.

Du kan også bruge melormene til at komme helt tæt på fuglene – eller rettere sagt: Få fuglene til at komme helt tæt på dig. Sæt dig i en stol i haven med en skål melorme, og vent til fuglene har vænnet sig til dig. Smid nu et par larver i retning af fuglene. Gør det på terrassen eller andre steder med fliser eller andet fast underlag (så larverne ikke forsvinder).

Hvis melormene er synlige og bevæger sig, vil de snart blive opdaget og spist. Nu kan du gradvis afkorte kastelængden, og inden længe kan du nøjes med at kaste en meter eller to. De sulte fugle vil tage mod til sig og komme nærmere og nærmere.

Bestil melorme i god kvalitet

Når du køber melorme hjem, kan du lige så godt have lidt fokus på kvaliteten. Det spiller ikke den store rolle, hvis du vil bruge alle meormene på en enkelt dag, men hvis de skal opbevares over tid, er det ikke helt ligegyldigt.

Med en portion dårlige melorme vil der hurtigt være en del, der dør. De lugter grimt og kan også påvirke resten af portionen.

Korrekt opbevaring

Måden du opbevarer melormene på, spiller også en vigtig rolle. Hold dem tørt uden låg, og give dem noget havregryn eller andet kornprodukt at kravle i. Af og til kan du give dem en stump kartoffel eller gulerod, så de kan få lidt væske. Men tag resterne op efter en dags tid, så det ikke ligger og rådner og skaber fugt i mediet.