Monday, June 5th, 2023

Køb beroligende medicin til hunde i håndkøb

Hunde er ofte meget bange for høje lyde som f.eks. fyrværkeri eller nytårsfester. De kan blive stressede og begynde at opføre sig på en måde, der kan være skadelig for dem selv eller andre. Derfor er det vigtigt at tage sig af din hunds behov i disse perioder – især hvis du ikke har mulighed for at tilbringe tid med den på forhånd. Her er nogle tips til at håndtere en hund, der har angst under støjende begivenheder: 

Hjælp din hund med at finde ro

Hold din hund i ro. Hvis den ikke allerede er det, kan du lære den at holde sig væk fra høje lyde ved at lege med legetøj eller belønninger i form af mad, når der ikke er fyrværkeri udenfor.

– Sørg for et sikkert sted for hunden, der er roligt og mørkt, hvor den kan gå hen, hvis den ønsker at være alene nytårsaften.

– Spille musik eller slå kasser til at dække støjen fra fyrværkeri og distrahere din hund – Hvis du ved, at der vil være høje lyde på det sted, hvor begivenheden finder sted, kan du give din hund et beroligende middel. Køb beroligende medicin til hunde i håndkøb hos Dyreverdenen.

Det beroligende middel findes i forskellige varianter. Du kan finde en forstøver, som sprøjter en duft ud i rummet, som virker beroligende på hunden. Der er også halsbånd, som har en beroligende effekt både på små og store hunde, halstørklæder, Zylkéne, som er et pulver, som kan strøs over hundens mad, og sågar en varmepude, som også kan skabe ro hos en hund.

Anerkend hundens følelser

Det er vigtigt, at man ikke ignorerer, at ens hund er utryg. Ligesom med børn, skal man anerkende hundens/barnets følelse, og håndtere det på bedst mulig vis. det er vigtigt, at man prøver sig frem, med hvilken behandling der er bedst for din hund. Måske din fysiske tilstedeværelse er nok til, at hunden finder ro, måske vil den helst være alene. Prøv dig frem med alternative metoder til beroligende midler til din hund. Hvis intet hjælper, bør du kontakte din dyrelæge.