Thursday, June 20th, 2024

Isoler selv dine ydervægge og hold på varmen

Isoleringsarbejdet er noget, som mange husejere vælger at outsource til en professionel isolatør. Men det behøver ikke at koste en formue at få isoleret sit hus selv – det kan du læse mere om hende. Vi giver dig et overblik over de forskellige metoder til selvisolering, så du kan finde den løsning, der passer bedst til dit hus og din økonomi.

Derfor er isolering vigtigt

Før du begynder at overveje, hvilken type isolering, der vil være bedst for dig, skal du først forstå vigtigheden af isolering. Isolering af ydervægge kan hjælpe med at holde varmen indendørs og reducere dine opvarmningsomkostninger markant. Derudover beskytter det også mod fugt, som ofte er årsagen til skimmelsvamp og andre alvorlige problemer. Uanset hvilken form for isolering du vælger, vil du mærke en stor forbedring af dit hjem og på din el og varme-regning.

Typer af isolering

Der findes flere forskellige typer isolerende materialer, som du kan bruge til selvisolering af dine ydervægge. De mest almindelige er mineraluld og glasuld. Disse materialer kommer i ruller eller plader, der let kan skæres til at passe det område, du ønsker at isolere. Isolering udført med disse materialer har det største potentiale for energibesparelser. Du kan også vælge at isolere med papiruld eller uld, hvilket ofte er billigere end mineraluld. Dette materiale menes dog ikke at have lige så god isoleringsevne som mineraluld.

Isoler selv din bolig

Det vigtigste ved selvisolering er at sikre, at du har den rigtige type isolering til dette hjem. Start med at få et energimærke for dit hus, der vil give dig oplysninger om, hvor meget energi du bruger og om det kan isoleres yderligere. Når du har fundet ud af hvilken slags materiale der passer bedst til dine behov, skal du beregne mængden af isolering som skal bruges. Husk, at når du installerer de nye materialer, skal de være korrekt monteret, så de passer tæt til væggene og loftet.