Monday, April 15th, 2024

Hvornår skal man søge hjælp i parforholdet?

At være i et parforhold kræver lagt mere af parterne end man lige tror, og derfor kommer mange hurtigt til at nedprioritere kærligheden, når hverdagen buldrer derudad.

Pludselig snakker man ikke sammen på samme måde, man glemmer at dele både glæder og sorger, og når man kommunikerer, så er det måske bare om overfladiske ting. Men hvordan bryder man denne vane, der er så nem at lade fortsætte?

Parterapi hjælper par med at genvinde kærligheden

Når man ikke længere selv kan snakke sig ud af problemerne og følelserne, og man blot vender tilbage til de gamle mønstre, så kan det være en god idé at overveje, hvorvidt en parterapeut er det rigtige valg. Nogen ender måske ud i, at kommunikationen altid er negativ ladet, og derfor bliver det hurtigt til skænderier, når man forsøger at komme hinanden i møde.

Uanset hvordan det er i parholdet, så vil en parterapeut kunne hjælpe jer med at se jeres forhold fra en ny vinkel, som dermed kan give en bedre forståelse af, hvordan kløften mellem jer er opstået.

Der er ekstra mange par, der går til parterapi i København fremfor de andre byer i Danmark, og dette er noget, som man typisk ser. Par i storbyerne er som oftest mere tilbøjelig til at søge hjælp end par i Udkantsdanmark.

Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at parrene bliver længere tid sammen i byerne, men det kan have en betydning for, hvordan parterne skilles, når de ikke længere skal være sammen.

Hvornår skal man vælge en sexolog fremfor parterapeut?

Men problemerne i et parforhold kan variere meget, og derfor kan det også være svært at vide, hvornår man skal vælge en sexolog fremfor en parterapeut. Og tit er der faktisk ikke den helt store forskel.

En parterapeut vil ofte have redskaber, der kan hjælpe jer med seksuelle udfordringer, samt vil en sexolog kunne give redskaber, der omhandler kommunikationen.

Som oftest ser man, at en i parforholdet har brug for individuel terapi sideløbende, da problemerne kan stamme fra andre faktorer, der ikke direkte har en relation til parforholdet, men ikke desto mindre har en negativ betydning for det.