Sunday, September 25th, 2022

Hvordan undgår du svedige nætter?

Svedige nætter er et helvede, det kan vi hurtigt blive enige om. Men kan man egentligt undgå dem? Det korte svar må være ja… og så alligevel ikke helt – det kommer helt an på personen. Der er dog imidlertid en ret god løsning fra Danmarks – måske – bedste sengetøjsproducent.  Nemlig bambus sengetøj og uldsengetøj fra Rex Sengetøj. Bambus og uld er pragteksemplarer på funktionelt sengetøj, som bidrager til en øget søvn- og livskvalitet hos forbrugeren – men det kommer vi ind på senere i indlægget.  

Utroligt mange danskere sover dårligt

Kun 70% af danskerne sover godt. Det lyder måske af meget, men alligevel sover 1/3 af alle danskere dårligt. Grundene kan være mange, og det er de såmen egentligt også. Men nu kommer det mest foruroligende i undersøgelsen nemlig: 74% af 33% sover dårligt, fordi de har det for varmt under dynen – ret vildt ikk’? Tallene er selvfølgelig ikke 100% præcise, og hvorvidt det er flere eller færre, må kun guderne vide. Det er alligevel forholdsvist foruroligende, at så mange danskere døjer med de her problemer. Problemer som man i realiteten godt kan gøre noget ved, men ofte ser sig ud af, og blot ser som et individuelt problem, som ikke kan løses uden en aircondition og/eller et uldtæppe. De foruroligende tal, bygger primært på, at de adspurgte primært er 45+, hvorfor det må antages, at nogle af dem er i overgangsalderen, og problemer stammer herfra. Nu må vi hellere hoppe til løsningen, og evidensen bag.

Evidensen bag bambus- og uldsengetøj, og en temperaturreguleret nat

Bambus og uld er som tekstiler utroligt imponerende grundet de lange fibre, som de har. Tekstilfibrene er grundstene for stoffet, og kan enten være korte eller lange. Korte fibre gør, at materialet ikke ‘ånder’ særlig godt, og det vil derfor have utroligt svært ved at frigive varme og fugt. Ser det som en mur, en mur af mursten kontra en mur af mursten, hvor det kun er hver anden sten som er lagt. De snoet fibre givet en masse små luftbobler, som optager fugt, eller opvarmer luft. Det vil sige, at når det er varmt frigiver kroppen fugt (også kaldet sved). Dette fugt vil trænge ind i lufthullerne, og luften vil køle de ‘våde’ elementer. Omvendt når det er koldt, vil lufthullerne være fyldt med luft, og luften vil blive opvarmet af kroppens naturlige varme. Altså er bambus og uld omvandrende aircondtions, som tilpasser sig din krop.