Thursday, April 25th, 2024

Hvad er stracciatella?

Har du nogensinde smagt stracciatella-ost før? Hvis ikke, så er du på vej til en godbid! Stracciatella er en type ost, der er lavet af komælk. Den har en cremet konsistens og en let sødlig smag. Den bruges ofte i italienske retter som f.eks. pasta eller pizza. I denne artikel vil vi diskutere historien og produktionen af stracciatella-ost. Vi vil også undersøge nogle af de forskellige måder, hvorpå den kan nydes!

Om stracciatella

Stracciatella-osten menes at have sin oprindelse i den italienske region Campania. Navnet stracciatella kommer af det italienske ord “straccia”, der betyder “at rive”. Dette henviser til ostens strimlede konsistens. Den fremstilles ved at tilsætte fløde til frisk komælk og derefter koagulere den med løbe. Blandingen røres derefter, og ostemassen drænes. Osten lagres typisk i ca. to uger, før den er klar til at blive spist

Stracciatella er en type mozzarella

Du kender helt sikkert til mozzarella osten. Mozzarella er lavet af vandbøffelmælk, mens stracciatella er lavet af komælk. De to oste har samme konsistens, men stracciatella har en lidt sødere smag. Den er cremet og lækker, og man kan bruge den i retter, men også spise bart.

Det kan du spise og drikke til stracciatella

Stracciatella kan nydes på mange forskellige måder. Den bruges ofte som fyld i ravioli eller tortellini. Den kan også tilsættes til supper eller salater, men den er et must på et ostebord. Hvis du er kreativ, kan du endda bruge den til at lave din egen is!

Sæt stracciatella sammen med en hvidvin som f.eks. Pinot Grigio eller Sauvignon Blanc. Hvis du vil have rødvin, kan du prøve en Sangiovese eller Chianti.

Stracciatella-ost er en lækker og alsidig spise, der kan nydes på mange forskellige måder. Nu hvor du ved mere om den, hvorfor så ikke prøve den? Du kan i din lokale ostehandler eller finde den online på nettet.