Monday, April 15th, 2024

Hvad er SEO

Seo eller Search Engine Optimization som oversat til dansk betyder søgemaksineoptimering, er en næsten nødvendig ting at arbejde med, hvis din hjemmeside eller webshop skal have en chance i Google´s søgeresultater. Altså de organiske, Der er også de betalte søgeresultater som hedder Adds, og her betaler men for at blive vist i form af annoncer. Men der er altså ikke tilfælder med SEO. Når man arbejder med søgemaskineoptimering, kan man hjælpe google til at forstå hvad ens hjemmeside handler om, man kan også arbejde med lokal SEO og dette kan langt hen ad vejen være en nemmere procedure da der ofte er en lavere konkurrence. Dette er naturligvis afhængigt af den enkelte situation. 

Når man arbejder med søgemaskineoptimering kan man enten selv forsøge sig, her vil jeg dog anbefale at man enten sætter sig rimeligt godt ind i hvordan SEO fungerer, og hvilke parametre man kan arbejde med. Alternativt skal man finde en dygtig SEO konsulent til at hjælpe sig. Disse kan godt koste en del, men tjener ofte sig selv hjem mange gange, i øget kundetilgang og meromsætning. Når man skal optimere sin hjemmeside er det en god ide at spørge sig selv, hvem har min side værdi for? Hvem er det som søger efter min hjemmeside som vil blive glad for at finde den? 
Det er vigtigt at lave en søgeordsanalyse, og udfra denne kan man lave en liste over søgeord man gerne vil kunne findes på, hvis din hjemmeside har eksisteret i noget tid, vil den formentligt allerede ranke på en del søgeord, så kan det være man skal fokusere på at optimere for disse søgeord sådan at man kommer frem på side 1 på google, og allerhelst i top 3. Når man laver en god søgeordsanalyse, kan man gennemskue konkurrencesituationen på de forskellige søgeord eller søgefraser, samt se månedlige antal søgninger. udfra dette kan man overveje hvilke søgeord som er værd at arbejde med. Nogen gange kan det være en ide at gå efter long tail key words, til at starte med, da der ofte ikke er samme konkurrence på disse. Et ekempel kunne være at man som nystartet vvs firma, gerne ville finde på “vvs firma” og det kan også være en god ide at arbejde med denne. Men folk som søger efter VVS firma, søger måske et VVS firma i holstebro, men dit firma ligger i Næstved. Hvis man målretter sin energi på den by man bor i har man allerede her en fordel, man skal ikek forsøge at konkurrere mod VVS firmaer i hele Danmark. Og derfor kunne man målrette sin strategi til at ramme et lidt mere snævert segment, men til gengæld super relevant og formentligt nemt konverterbare. Et søgeord kunne herefter være “vvs næstved” Men det er er stor omgang at gå i gang med at arbejde med SEO og jeg vil altså anbefale dig at hive fat i en som er ekspert på området. Jeg kan anbefale denne SEO konsulent, han ved virkeligt hvad han laver, og kan få din virksomhed til tops på Google i de organiske søgeresultater.