Sunday, February 5th, 2023

Hvad er headhunting, og hvilke fordele får du ved at benytte det?

Tidligere er headhunting primært blevet brugt på lederniveau samt til specialiststillinger, men sådan er det ikke længere. Jobmarkedet har forandret sig meget, hvorfor det nu er svært for virksomheder at finde de helt rette medarbejdere via åbne jobopslag. Derfor vælger mange at benytte sig af en headhunter til formålet. Men hvad laver en headhunter egentlig, og hvilke fordele er der ved at benytte en? Det kan du læse mere om her.

Med headhunting får du den rette kandidat

Er du virksomhedsejer har du sandsynligvis været på jagt efter dygtige og kompetente medarbejdere. Derfor ved du også, at hele ansættelsesprocessen fra udformning af jobopslag til jobsamtaler kan være lang og kompliceret. Typisk frarøver forløbet dig en masse tid, som du kunne have brugt på opgaver, du brænder mere for.

Indgår du et samarbejde med et headhunter firma som f.eks. ESBEES, får du tiden tilbage. Headhunting er nemlig en ydelse, der hjælper virksomheder med at finde nye medarbejdere med relevante kvalifikationer samt en personlighed, der matcher det gældende firma. Headhunterne hos ESBEES har stor erfaring med rekruttering og sørger for at processen forløber effektivt og gnidningsfrit for både dig og din nye medarbejder.

Hvordan arbejder en headhunter?

En headhunters arbejder starter typisk ved, at vedkommende laver en virksomhedsanalyse og udformer en beskrivelse af den ideelle profil for en kandidat til stillingen. Headhunteren sætter sig altså grundigt ind i din virksomhed for at kunne sælge den bedst muligt til nye, potentielle medarbejdere.

Vælger du at benytte dig af headhunting, vil headhunteren søge efter en ny kollega til dig i deres egen kandidatbase, i deres professionelle netværk mv. En dygtig headhunter kan hurtigt danne sig et overblik over kandidater med de kompetencer, der er relevante for netop din virksomheds mål og visioner.

Hvem er ESBEES?

ESBEES er et erfarent headhunterfirma, der er kendt for headhunting til topstillinger som bestyrelsesformænd, direktører og projektledere inden for sikkerhedsbranchen og forsvarsindustrien.

Her arbejdes der primært uden stillingsopslag og i langt de fleste tilfælde med en fortrolighedserklæring. På den måde kan du af konkurrencehensyn sørge for diskretion i løbet af rekrutteringsprocessen, eller hvis du ønsker at finde en ny kollega til en stilling, der allerede er besat.

Med ESBEES får du ro i maven, når der skal rekrutteres nye medarbejdere. Du kan blot læne dig tilbage og lade dem klare opgaven for dig.