Sunday, February 5th, 2023

Gravid: Et par gode tips du kan tage med under forløbet

Det er endelige sket. Du har fået mave. En lille baby inde i dig vokser. Men du har ikke prøvet det før. Derfor ønsker du at forberede dig så godt som overhovedet muligt. I denne artikel har vi samlet en række gode råd til, hvordan du skal gebærde dig under din graviditet.

Spis god kost

Mad er nøglen til den sunde krop. Spis derfor varieret og godt. Er du sund, er forholdende kun forbedret for din lille nye. Spis masser grøntsager. Vitaminer og mineraler er virkelig godt. Hold dig så vidt muligt fra råvarer der er alt for bearbejdet. Prøv at fordel dine måltider ude på hele dagen. På den måde føler du dig mæt, men ikke for meget! Du føler dig nemmere til pas og ikke oppustet. Det er der ingen der kan lide. Magert kød og fisk. Få de essentielle olier og fedtsyrer. Ja tak. Spis godt og sundt. Din lille baby stoler på dig.

Morgenkvalmen

Det er kendt blandt rigtige mange. Du er gravid. Du har morgenkvalme. Føj! Det er måske blandt en af de værste sideffekter af graviditeten. Det ses ofte indenfor nogle bestemte uger – omkring 7-13. Dit blodsukker falder og kvalmen rammer dig om morgenen. For at minimere dette så meget som muligt, så er det igen som beskrevet i tidligere afsnit, rigtig vigtigt at du holder en sund og varieret kost igennem hele dagen. Du kan selv gøre noget ved det! Det kan dog virke uoverskueligt i mange situationer. Prøv dig frem.

Hold dig fra kemiske stoffer

Din krop, men din babys krop er ekstra følsom overfor hvad der ikke er naturligt. Især hvad vi nok i hverdagen bringer ind i vores hjem. Kemiske stoffer fra alverdens ting. Hold dig derfor så vidt som muligt væk fra produkter der indeholder dette. Vaskemiddel, mad, tøj. Alt kan spille ind. Kig efter de rigtige mærker – f.eks. svanemærket eller en blomst. På den måde sikrer du dig din babys velvære bedst muligt.