Sunday, November 3rd, 2024

Find dit kollegie i København

Når optagelsesbrevet kommer fra landets uddannelsesinstitutioner, går jagten på et kollegie i København gang. Mange vil selvsagt gerne bo tæt på studiet og måske er der også et studiejob som det er fedt ikke at bo for langt fra. Måske er man endda så heldig at kunne finde et sted tæt på barndomshjemmet, så der ikke er langt hjem til et hjemmelavet måltid mad i ny og næ.

Der er mange forskellige boformer for studerende. Er du for eksempel socialt anlagt, kan et kollegieværelse i et mindre kollegie, hvor man kommer hinanden ved og har eksempelvis fælleskøkken og fællesspisninger være dér du kommer til at trives bedst. Har du omvendt brug for en større grad af privatliv, kan en studiebolig med eget bad og kitchenette måske være en god idé. For at få et overblik over hvilke kollegier der har ledige værelser netop nu, kan det være en god idé at tjekke siden kbh-kollegier.dk ud, her er der nemlig samlet info om ledige boliger til studerende.

Kært barn har mange navne

Når det kommer boliger til studerende, kan de være flere begreber i spil: Studiebolig, kollegieværelse, ungdomsbolig – og hvad er så forskellen, egentlig?
Typisk vil en kollegiebolig være på et større eller mindre kollegie, hvor man indgår i et fællesskab og eksempelvis hver især har ansvarsområder, for at få det hele til at flyde, samt obligatorisk fællesspisning. 

Der findes dog også kollegieværelser hvor man har eget trinettekøkken og badeværelse, og så har fælleskøkkener og fælles opholdsrum som ekstra bonus. 

En studiebolig er som regel karakteriseret ved at være en 1-værelses eller mindre 2-værelses bolig med eget badeværelse og lille køkken med kogeplader, lille køleskab og ovn. Her kan man ofte få lov at bo som par, med det krav at den ene skal være studerende så længe man lejer boligen. 

Ungdomsboliger henvender sig typisk til unge mellem 18 og 35 år, der enten studerer eller netop er færdiguddannede og er såkaldte ‘young professionals’.

Men hvor skal jeg lede efter kollegie i København?

Det kan virke som en jungle hvis man ikke ved hvor man skal lede og det at finde studiebolig eller kollegie i København er også hver tår en kamp for mange. Men ved du hvor du skal lede, er det bare et spørgsmål om at lave at finde ud af om du er den sociale kollegie-type eller om du vil befinde dig bedre med mere privatliv i for eksempel en ungdomsbolig, og så finde de udbydere af kollegieboliger der ligger tæt på der hvor du gerne vil bo.


På siden  kan du danne dig et overblik over hvilke kollegier og studieboliger der er ledige eller har ansøgningsperiode netop nu. Medlemskabet er ikke dyrere end at man sagtens kan betale det, selv på SU, og det kan potentielt spare dig mange timer, for det kan være svært at skulle google derudaf, når man ikke kender udlejere og kollegier i forvejen.