Thursday, August 18th, 2022

Få smilet tilbage i hverdagen

En tandtekniker er en person, der specialiserer sig inden for tandpleje. De er uddannet til at udføre en række forskellige opgaver, som omfatter tilpasning af patienter til bøjler og proteser, samarbejde med dentallaboratorier om at skabe kroner og broer tage aftryk af tænder til studieafstøbninger eller ortodontiske apparater yde postoperativ pleje efter mundkirurgiske procedurer og assistere i operationsstuen. Tandteknikere arbejder tæt sammen med tandlæger ved at bruge deres færdigheder til at hjælpe med at yde patientpleje af høj kvalitet, som forbedrer tandlægens evner.

De grundlæggende forskelle mellem en tandtekniker og en tandlæge

Der er mange forskelle mellem en tandtekniker og en tandlæge; en af dem er, at tandteknikere ikke har noget kirurgisk ansvar som f.eks. at udføre rodbehandlinger eller ekstraktioner. Den anden store forskel er, at de ikke gennemgår lige så meget uddannelse som en tandlæge.

Hvilken tandtekniker bør jeg vælge?

Der er flere forskellige tandteknikere i din by eller nær din by. Vi kan varmt anbefale din-tandtekniker, som er kliniker, der ligger i Aarhus og Randers. To kliniker, som ejes af tandtekniker Marianne Rosenbeck. Her tilbydes rigtig mange forskellige behandlinger, såsom alt indenfor proteser, reparationer af knækkede eller revne tænder og meget mere.

Hvad er en protese?

En protese er et aftageligt apparat, der bruges til at erstatte manglende tænder. Den består af kunstige tænder, der er fastgjort til tandkødsfarvet plast, som holder protesen på plads. Vi anbefaler ikke at bruge dem i mere end fem år, da det kan føre til knogletab og forskydning. Der findes helprotese delprotese og protese med tryklås. Så hvis man har mistet sine tænder på grund af et uheld eller sygdom, så er der hjælp at hente, for flotte tænder har en stor betydning for vores smil generelt og vores selvtillid.

Det er vigtigt at gå regelmæssigt til tandlæge

Det er vigtigt at gå regelmæssigt til tandlæge for at få kontrol og rengøring. En tandtekniker kan hjælpe dig med at finde den rigtige tandlæge, der passer til dine behov ved at fortælle dem om din sundhedstilstand, eller om der er problemer med tænderne generelt. Du kan føle smerter, når du tygger visse fødevarer, hvilket gør det sværere at spise sund mad og du kan opleve kæbesmerter og hovedpine. Dette er alle symptomer på et mere alvorligt problem, så vi anbefaler på det kraftigste, at du går til tandlægen, hvis dette opstår.

Sådan passer du selv på dine tænder

Det er vigtigt at holde øje med dine egne tænder og dit tandkød ved at børste to gange om dagen bruge tandtråd en gang om dagen og besøge tandlægen regelmæssigt. Dette vil hjælpe dig med at undgå problemer som huller eller parodontitis, der kan være utroligt skadelige både fysisk og økonomisk. Hvis du har spørgsmål, skal du huske at kontakte en tandklinik, som f.eks. din-tandtekniker eller din lokale tandlæge.

Vores tænder har en rigtig stor betydning for vores identitet og vores selvtillid. Hvis vi er flove over vores tænder, vil det afspejle i vores selvtillid, og det vil automatisk føre til, at man smiler mindre. Det er synd, og heldigvis er der også mulighed for at få det flotteste smil, uanset om du har misfarvede tænker skæve tænder eller tænder med mellemrum.