Anholt er et ferieparadis i Danmark. Den fantastiske ø midt i Kattegat byder på smukke strande, skønne byer og rigt dyre- og planteliv. Alle der har besøgt øen ved, at Anholt er noget særligt. Det samme kan man sige om Anholt Gin. Ginnen er lavet med friske, lokale enebær fra Anholts ørken, koriander, kvanrod, citronskal og rent og blødt vand fra Anholt.
Hvis du elsker Anholt eller gerne vil have en smagsprøve på den dejlige ø, så bør du overveje at drikke Anholt Gin.
Anholt Gins historie
Idéen til Anholt Gin blev til i 2015 af musiker Thøger Dixgaard og Jakob Kjærgaard efter en gåtur rundt omkring øen. De havde lige mødtes for første gang til en koncert, som Thøger spillede på øen. På deres gåtur i Anholts ørken blev de fascineret af det fantastiske planteliv på Anholt – især enebærplanterne. Det blev hurtigt forbundet med deres fælles yndlingsdrik: gin.
Fra den dag af, begyndte de at lege med idéen om at udvikle en gin med enebærrene fra Anholt. Resten er historie.
Smagsindtryk
De berømte enebær fra Anholt Gin er grunden til ginnens oprindelse og med til at gøre den til noget særligt. Normalt er gin lavet på tørrede enebær importeret fra udlandet. Dét at Anholt Gin er lavet på de friske, danske, høj-kvalitets enebær, giver det ginnen en særligt lækker og ren smag. Det gør, at ginnen sagtens kan nydes rent.
Derudover har Anholt Gin meget karakter. Tilføjelsen af både koriander, kvanrod og citronskal giver ginnens smag et særpræg. Korianderne giver ginnen et spark, og kvanroden er med til at fremhæve enebærsmagen.
De mange smagsindtryk gør dog ikke, at ginnens smag er forvirrende. Citronskallen fungerer nemlig som bindeled for de andre smage. Smagen er både stor, men også blød. Der er fylde, fedhed, rundhed og mildhed. Den kan det hele.
Hvordan serverer man Anholt Gin?
Der er mange måder at servere ginnen på. Som nævnt kan det anbefales at drikke ginnen rent. På den måde kan du rigtigt nyde kvaliteten af ginnen. Man kan dog også drikke den med en god tonicvand, lime eller citron og isterninger. Her er det dog vigtigt, at man ikke går ned på kvaliteten af tonicvanden. Det kan ikke betale sig at spare på kvaliteten, da det vil ødelægge den gode smag af ginnen.
Anerkendelse og anmeldelser
Anholt Gin er blevet rost til skyerne af både kunder og anmeldere. I 2020 vandt den en guldmedalje hos SIP Awards, der er en anerkendt, international spirituskonkurrence. Derudover er den blevet anmeldt af bl.a. Gastromand, der mener, at Anholt Gin er en exceptionelt, lækker gin.
Fra flere andre medier, er der også kommet rosende ord til ginnen. En Verden af Gin skriver, ”Det er, hatten af, en af de bedste G&Ts, man kan mikse på en dansk gin”.
Ginnens motto er ”Mindre pis, mere gin”. Det statement er både Gastromand, En Verden af Gin og flere anmeldere enige i. Når man drikker Anholt Gin, får man en særlig oplevelse. En smag af Anholt og alt hvad øen kan byde på.