Wednesday, May 25th, 2022

De populære julesange der får os i julestemning

Nogle gange kan det være svært at finde julestemningen frem. Man kan endda forsøge at gøre alt muligt for at komme i den helt rette stemning, og man kæmper en brav kamp, samtidig med at dagene går i december. Det kan være enormt irriterende, for man skulle netop gerne nyde december og julen, når den nu endelig står på.

Noget af det, der kan påvirke dig til at komme i den helt rette stemning, er at høre julemusik. Du kan passende tænde for radioen, så den spiller julemusik i døgndrift hele december. Det er lyden af jul, og høresansen er den, der kan påvirkes let til at tvinge dig selv i den rette stemning.

Dem vi kender uden at kende dem

Ja, mange julesange kender vi, uden helt at kende dem. Det betyder måske, at vi ikke kan synge med på dem, men selve melodien er så velkendt, at vi ingen problemer har med at nynne med på julesangen. Det kan være alt fra Band Aid – Do They Know Its Christmas til Et Barn Er Født i Betlehem. Den først er i højere grad en klassiker, der er kendt på verdensplan. Den er gammel, men alligevel bliver den spillet tusinder af gange hvert eneste år forskellige steder. Den er altså universel i sit udtryk. Den anden er en dansk klassiker. Den fortælle dog om en beretning, der også er kendt verden over. Men det er typisk en sang, vi synger i kirker, eller når vi går- eller danser rundt på juletræet.

Det dejlige ved julesange er, at de er så velkendte, at vi finder ro og tryghed i dem. Vi hører dem ikke hele året, for derefter at høre dem for endelig at komme i den helt rette julestemning. Og det kommer man ret hurtigt, når man endelig hører de forskellige klassikere, man har hørt, siden man var barn.