Wednesday, May 25th, 2022

Bliv inspireret til at strikke

Er du nu i stikke-verdenen, så kan det være et finurligt univers, som man har svært ved at finde hoved og hale i. Dog kan man komme igang med at strikke, uanset hvor gammel man er. Hvis man godt kan lide at være kreativ med sine hænder, og samtidig producere noget selv, som også er brugbart, så er det bare om at komme igang med at strikke.

Find inspiration på YouTube

For at finde ud af, hvordan man strikker, så kan man læse nok så meget om det. Men det man lærer bedst af, er at se det ske med øjnene. Det kan man via forskellige tutorials omkring det at strikke. Det kan du finde på YouTube, men også på private blogs, som gennemgår en trin-for-trin-guide for fremgangsmåde. Når man ser videoer, hvor andre strikker, får man bedre en fornemmelse af flowet, holdningen på strikkepindene, og bevægelse af garnet.

Deltag i strikke-kursus

En god måde, er at deltage en aktive selskaber indenfor sin hobby. På den måde, lære man nye mennesker at kende, og i har minimum en fælles ting, som er at strikke. Der findes masser af forskellige workshops indenfor strikning for begyndere. Det er en anden måde, end at se videoer på Youtube på, hvor du her, kan lære det mest basale ved strikningen. Såsom at kende en ret maske, og en vrang maske. Du vil også have mulighed for få hjælp, hvis det driller, du kan stille spørgsmål, og så er det som regel altid en hyggelig ting, hvor man kan gøre noget socialt ud af sin hobby.

Lær at købe redskaber af høj kvalitetet

Når man er ny indenfor det at strikke, så kan man ikke kende forskel på de forskellige garntyper, og ej heller på de forskellige strikkepinde-typer. Dog kan det være fristende, at man ser noget billigt garn på tilbud, men det er nødvendigvis ikke den bedste garn-type, at strikke med, for en nybegynder. Den bedste type garn, du kan bruge som begynder, er noget lækkert bomuldsgarn. Dertil kan du starte ud med, at anvende rundpinde, da de er nemmere at håndtere, når man strikker som nybegynder, fremfor at have to lige pinde. Man kan godt strikke lige, selvom navnet på rundpindene, antyder noget anet.

Benyt dig af strikkeopskrifter

Når man er en grønskoldning indenfor strik, så kan man selvfølgelig ikke bare strikke der ud af. Der skal være guides, såkaldte strikkeopskrifter, som man følger slavisk, for at opnå det bedste resultatet. Den ene grund er, at man lærer at følge en opskrift, men lærer de forskellige betegnelser og forkortelser, og sidst, men ikke mindst, så ved man, også hvor langt man er nået, og hvor langt man har igen, for at blive færdig med sit værk.

Man kan finde mange forskellige opskrifter online, i bøger og i blade. Til en start, skal man vælge en opskrift, som ikke er for lang, og ikke for indviklet. En karklud eller eventuelt et pandebånd, kan være at foretrække, som sit første værk.